Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Νοεμβρίου

Ο Ρόμνεϊ σκέφτεται να αναλάβει το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα υπουργού των Εξωτερικών στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, παρά τα ερωτηματικά που διατυπώνονται για τις πραγματικές πολιτικές προθέσεις του Τραμπ έναντι του Ρόμνεϊ, σχολιάζει το CNN.

Πηγή που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ρόμνεϊ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο του διορισμού του, χωρίς ωστόσο να του έχει προσφερθεί η θέση. Ο ίδιος συζητάει το ενδεχόμενο του διορισμού του με μέλη της οικογένειας του, τα οποία έχουν συνήθως το ρόλο των στενότερων συμβούλων του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Ωστόσο, μία απόφαση του Τραμπ για το διορισμό αυτό, αναμένεται να ληφθεί μετά την αργία της «Ημέρας των Ευχαριστιών» που θα γιορταστεί αύριο στις ΗΠΑ.

 

Δύο πηγές από την ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ επιβεβαιώνουν ότι ο Ρόμνεϊ είναι μεταξύ των πρώτων υποψηφίων για τη θέση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ενώ άλλα μέλη της ίδιας ομάδας εκφράζουν σκεπτικισμό θέτοντας στο τραπέζι και το όνομα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, σύμφωνα με τη μία από τις πηγές αυτές.

 

Ο Ρόμνεϊ κι ο Τραμπ συναντήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις γκολφ του Τραμπ στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, όπου και συζήτησαν διεθνή θέματα, αλλά και το ενδεχόμενο διορισμού του Ρόμνεϊ. Ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος της διακυβέρνησης Τραμπ, επιβεβαίωσε από τότε, ότι το όνομα του Ρόμνεϊ βρίσκεται στο επίκεντρο «ενεργού σκέψης» για την ανάληψη ηγετικών καθηκόντων στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

 

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εκφράζεται θετικά για τον Ρόμνεϊ κατά τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας ωστόσο, ότι εξετάζονται τα ονόματα κι άλλων αξιωματούχων για τη θέση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το CNN.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)