Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Νοεμβρίου

Ο Τραμπ στελεχώνει το υπουργείο Υγείας και ο Ομπάμα υπογράφει νομοσχέδιο 6,3 δισ. δολαρίων

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, επέλεξε τον Τομ Πράις, Ρεπουμπλικάνο, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ανάθεση της ηγεσίας του αμερικανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, που επικαλείται πηγή εντός της ομάδας μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ.

Η επίσημη ανακοίνωση για την επιλογή αυτή, αναμένεται να γίνει σήμερα.

 

Επίσης αναμένεται να επιλέξει επίσημα τη Σίμα Βέρμα, σύμβουλο Υγείας από την Ιντιάνα, για τη θέση της διευθυντού διοίκησης των Κέντρων Φροντίδας και Υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους της μεταβατικής ομάδας διακυβέρνησης του, στο Reuters.

 

Ταυτόχρονα η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να περάσει ένα νομοσχέδιο προϋπολογισμού 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,9 δισ. ευρώ) το οποίο σχεδιάστηκε για να προωθήσει την ιατρική καινοτομία, να προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση σε νέα φάρμακα, να επεκτείνει την κάλυψη για ψυχικές ασθένειες, και να καταπολεμήσει την κατάχρηση οπιοειδών.

 

Το σχέδιο νόμου, γνωστό ως Νόμος Θεραπειών 21ου Αιώνα, θα χρηματοδοτήσει με 4,8 δις δολάρια (4,5 δις ευρώ) τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) στα επόμενα δέκα χρόνια για να διεξάγουν έρευνες σχετικά με τον εγκέφαλο, τον καρκίνο και με ιατρική ακριβείας. (Τα Ινστιτούτα NIH, ως ενιαίος οργανισμός, αποτελούν τμήμα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, και εκτελούν χρέη εθνικού οργανισμού ιατρικής έρευνας.)

 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια (471 εκατ. ευρώ) θα δοθούν στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να μειώσει τον χρόνο έγκρισης φαρμάκων και ιατρικών συσκευών.

 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να μειώσει τη γραφειοκρατία στον Οργανισμό. Δεν έχει μιλήσει συγκεκριμένα για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, αλλά η Γερουσία από την οποία θα πρέπει επίσης να περάσει πριν γίνει νόμος θα ψηφίσει επ' αυτού την επόμενη εβδομάδα. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να περάσει, ίσως με κάποιες τροπολογίες, και μετά να δοθεί στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να το υπογράψει.

 

Το νομοσχέδιο καλεί επίσης να δωθούν και 1 δισ. δολάρια (942 εκατ. ευρώ) σε δύο χρόνια για την περίθαλψη και πρόληψη κατάχρησης οπιοειδών, μεταξύ των οποίων θα συμπεριληφθούν και προγράμματα βελτίωσης της παρακολούθησης συνταγολόγησης, εκπαιδευτικά προγράμματα για παρόχους υπηρεσιών υγείας, και εκτεταμένη πρόσβαση σε προγράμματα αποθεραπείας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 278 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)