ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:03:58μ.μ.
31
Ιανουαρίου

Ο Τραμπ τα βάζει και με τη Δικαιοσύνη

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρεμβαίνει και στη Δικαιοσύνη όπως φάνηκε από την απόφασή του να απολύσει την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.

Η Γέιτς είχε δώσει εντολή στους νομικούς του υπουργείου να μη στηρίξουν το διάταγμά του για τους περιορισμούς στη μετανάστευση.

 

Στη θέση της Γέιτς ο Τραμπ έβαλε τη Γενική Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, Ντάνα Μποέντε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

 

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι η Γέιτς «πρόδωσε» το τμήμα της Δικαιοσύνης αρνούμενη να επιβάλλει την έννομη τάξη με το διάταγμα του Τραμπ που είχε «σχεδιαστεί για να προστατέψει τους Αμερικανούς».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 301 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα