×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Μαΐου

Ο Τραμπ έχει τη λύση για το χρέος των ΗΠΑ: Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα, ας χρεοκοπήσουμε

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Με ένα αιχμηρό δημοσίευμα, το Market Watch καταφέρεται εναντίον του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, βάζοντας μάλιστα στο «κάδρο» και τον Γιάνη Βαρουφάκη!

«Πόσο τρελό -πόσο πραγματικά εξωφρενικό- είναι το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ;», διερωτάται αρχικά ο αρθρογράφος.

 

Και συνεχίζει: «Τόσο τρελό που ο Ντόναλντ κατέληξε τελικά στο "μεγάλο σχέδιό του" για την οικονομία των ΗΠΑ: "Ας το κάνουμε όπως η Ελλάδα και ας αμελήσουμε να πληρώσουμε το δημόσιο χρέος" (σ.σ.: δηλαδή "ας χρεοκοπήσουμε"). Μιλώντας στο CNBC, ο Τραμπ ανέλυσε το σχέδιό του για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους: Θα ζητήσει "κούρεμα" του χρέους των ΗΠΑ από τους πιστωτές ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά ως αντάλλαγμα για... τι ακριβώς; Για τίποτα! Ετσι κι αλλιώς, το να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις δεν ήταν ποτέ προαπαιτούμενο στην... Trumpland».

 

Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «οι κρίσεις κρατικού χρέους σε όλη την οικονομία καθιστούν πολύ δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δανειστούν. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα, με την ανεργία επί του παρόντος να βρίσκεται στο 25%, ενώ και οι ΗΠΑ πήραν μια γεύση από το 2008 και μετά».

 

Επίσης, περιγράφει κάποιες από τις συνέπειες για τις ΗΠΑ μετά την πτώση της Lehman Brothers, όπως η μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 50% και η απώλειεα 8 εκατ. θέσεων εργασίας μέσα σε λίγους μήνες, ενώ αναφέρει ότι «αν στις Ηνωμένες Πολιτείες συμβεί ό,τι και στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις από τη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού θα μετρούνταν σε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν απασχολεί τον Τραμπ, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη είπε ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για τις υποδομές, για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλά επιτόκια. Θέλει, επίσης, να μειώσει τους φόρους κατά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οπως λένε τα παιδιά, "shaking my head" (σ.σ.: κουνάω το κεφάλι μου)».

 

Και το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «To να κάνεις πράγματα όπως αυτά που λέει ο Τραμπ είναι πέρα από τρελό. Αν γίνεται συνειδητά, δε, είναι στο όριο της προδοσίας. Αλλά σίγουρα κάνει την επιλογή του Τραμπ για αντιπρόεδρο πιο εύκολη. Η μοναδική επιλογή: ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)