ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:58:31π.μ.
18
Μαρτίου

Ο Τραμπ και η οικογένειά του δεν δήλωσαν όλα τα δώρα που απέκτησαν από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της προεδρίας του

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 250.000 δολάρια

 

Η οικογένεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν δήλωσε περισσότερα από 100 ξένα δώρα, τα οποία όφειλε να δηλώσει επειδή η αξία του καθενός απ’ αυτά είναι πάνω από ένα προκαθορισμένο όριο, ενώ η συνολική αξία των δώρων αυτών είναι μεγαλύτερη από 250.000 δολάρια.

 

Τα δώρα αυτά, πολλά από τα οποία προέρχονται από ξένους ηγέτες, καταγράφονται λεπτομερώς σε αναφορά των Δημοκρατικών της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Περιλαμβάνουν ένα σετ βιβλίων από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και επίχρυσα μπαστούνια του γκολφ που είχε προσφέρει στον Τραμπ ο τότε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

 

Στη 15σέλιδη αναφορά επισημαίνεται πως ο Τραμπ δεν δήλωσε επίσης ένα μεταξωτό χαλί αξίας 12.000 δολαρίων από τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιάγεφ και ένα εγχειρίδιο 35.000 δολαρίων με λαβή από ελεφαντόδοντο που του είχε προσφέρει ο ηγέτης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

 

Ένα πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ σε μέγεθος μεγαλύτερο από το φυσικό, το οποίο είχε δωρίσει ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, δεν εντοπίσθηκε επίσης από την επιτροπή, σύμφωνα με την αναφορά της. Μερικά από τα δώρα, περιλαμβανομένου του πορτρέτου, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται, αναφέρουν οι Δημοκρατικοι.

 

«Οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής δεσμεύονται να διαπιστώσουν πού βρίσκονται τελικά αυτά τα ακριβά δώρα που έχουν εξαφανισθεί», δήλωσε ο Τζέιμι Ράσκιν, Δημοκρατικός του Μέριλαντ και επικεφαλής αυτής της κοινοβουλευτικής έρευνας, προσθέτοντας πως οι Δημοκρατικοί θέλουν επίσης «να διαπιστωθεί αν τα δώρα αυτά μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεαστεί η εξωτερική πολιτική του προέδρου».

 

Ο Ράσκιν δήλωσε ακόμη πως τα ευρήματα της Επιτροπής φωτίζουν τη «θρασύτατη περιφρόνηση για το κράτος δικαίου από τον Λευκό Οίκο του Τραμπ και το συστηματικό κακό χειρισμό εκ μέρους του μεγάλων δώρων από ξένες κυβερνήσεις». Η μη δήλωση των αντικειμένων αυτών αντιβαίνει στο νόμο, υπογράμμισε.

 

Το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ δεν αντέδρασε σε αιτήματα για να σχολιάσει την αναφορά. .

 

Σ’ αυτό το μακρύ κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης ξένα δώρα προς μέλη της οικογένειας του Τραμπ, όπως την Μελάνια Τραμπ, τον Τζάρεντ Κούσνερ και την Ιβάνκα Τραμπ.

 

Ο Κούσνερ είχε λάβει ένα σπαθί από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και η Ιβάνκα Τραμπ ένα λούτρινο αρκούδο αξίας 1.200 δολαρίων από τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, καθώς και ένα πορτρέτο της τυπωμένο σε φίλντισι, που της είχε προσφέρει το 2017 ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή.

 

Στην αναφορά προστίθεται πως η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αναζητεί και άλλα αρχεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 36 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα