ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:13:20μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
15
Μαΐου

Ο Τραμπ θέλει να κάνει «επανεκκίνηση» -Ετοιμος να καρατομήσει στενούς συνεργάτες του στο Λευκό Οίκο

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Σημαντικούς συνεργάτες του στο Λευκό Οίκο σκέφτεται να αποπέμψει ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκοντας μια «επανεκκίνηση» μετά την πιο καταστροφική εβδομάδα της θητείας του.

Αναζητώντας κάποιον για να ρίξει το φταίξιμο για το σάλο που προκάλεσε η ξαφνική «καρατόμηση» του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει ανώτερους συνεργάτες του, από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους μέχρι τον εκπρόσωπο Τύπου, Σον Σπάισερ.

 

«Είναι απογοητευμένος, έχει εξοργιστεί με όλους», δήλωσε άτομο του περιβάλλοντός του. Σκέφτεται μια θεαματική αντίδραση. «Το ερώτημα είναι πόσο θεαματική και τολμηρή θα είναι...»

 

Η κυβέρνηση Τραμπ αντιμετωπίζει πιεστικές ερωτήσεις για το τι ώθησε τον πρόεδρο να απομακρύνει τον Κόμεϊ, που ηγείτο μιας απ’ τις σημαντικότερες έρευνες για τις σχέσεις συνεργατών του Τραμ με τη Ρωσία πρεκλογικά και στο διάστημα μέχρι την ορκωμοσία του.

 

Οι Δημοκρατικοί ενέτειναν χθες την πίεση με σημαίνοντα στελέχη τους να προειδοποιούν ότι ίσως αρνηθούν να εγκρίνουν το διορισμό του νέου διευθυντή του FBI, που θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία, μέχρις ότου οριστεί ειδικός εισαγγελέας που θα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

 

«Μ’ έναν τέτοιο ειδικό εισαγγελέα ο κόσμος θα ανασάνει με ανακούφιση, γιατί θα υπάρχει ένα πραγματικά ανεξάρτητο πρόσωπο που θα επιβλέπει τον διευθυντή του FBI», δήλωσε στο CNN o επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Εκκλήσεις προς τον Τραμπ να παραδώσει τυχόν καταγραφές των συνομιλιών του με τον Κόμεϊ.

 

Ενώ ακούγονται ολοένα και περισσότερες φωνές -και από τους Ρεπουμπλικανούς – που ζητούν από τον Τραμπ να παραδώσει τυχόν καταγραφές συνομιλιών του με τον Κόμεϊ, κάτι που άφησε να εννοηθεί ότι έγινε ο ίδιος ο Τραμπ.

 

Ο Μαρκ Γουόρνερ, κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, χαρακτήρισε «εξοργιστικούς» τους υπαινιγμούς του Τραμπ λέγοντας ότι θυμίζουν έντονα το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, που εξώθησε σε παραίτηση τον Ρίτσαρντ Νίξον.

 

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, απ’ τα ισχυρότερα μέλη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, που έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν τον Τραμπ, είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπιστεί χαλαρά.

 

«Αν υπάρχουν ηχογραφήσεις των συνομιλιών, θα πρέπει να παραδοθούν», είπε χαρακτηρίζοντας ανάρμοστο το tweet του Τραμπ, με το οποίο υπαινισσόταν την ύπαρξή τους.

 

Αλλά και μέσα στο Λευκό Οίκο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Πηγές ανέφεραν σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο Τραμπ έβραζε από οργή όλη την περασμένη εβδομάδα κι ανέκρινε προσωπικά τους συνεργάτες του για να δει πώς δημοσιεύθηκαν τόσα αρνητικά πρωτοσέλιδα.

 

Λέγεται δε ότι είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος με το γραφείο Τύπου θεωρώντας ότι χρειάζεται έναν πιο ικανό υπερασπιστή από τον Σον Σπάισερ. Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος είναι ότι -όπως αναφέρουν πληροφορίες- ο Τραμπ δεν ενημέρωσε τον Σπάισερ ή τον διευθυντή Επικοινωνιών, Μάικ Ντάμπκε για την απόφασή του να απολύσει τον Κόμεϊ παρά μόνον μία ώρα πριν τη σχετική αναγγελία.

 

Αμέσως μετά την αποπομπή του διευθυντή του FBI συνεργάτες του στο Λευκό Οίκο προσπαθούσαν να βρουν λόγους να δικαιολογήσουν την απόφαση του Τραμπ – λόγους τους οποίους ο ίδιος αργότερα διέψευσε.

 

Εξοργισμένος με τις συγκρίσεις με το σκάνδαλο Γουότεργκέιτ, ο Τραμπ προσπάθησε να χειριστεί μόνος του την κρίση με συνεντεύξεις κι έναν χείμαρρο από tweet, που έρχονταν σε ευθεία αντίθεση με την εκδοχή που παρουσίασαν οι συνεργάτες του.

 

Το ηθικό στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου είναι πεσμένο, καθώς πολλοί συνεργάτες του Τραμπ νιώθουν απογοητευμένοι απ’ τη συμπεριφορά του, που τους κάνει να φαίνονται «ψεύτες και ανόητοι» στα μάτια του Τύπου.

 

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο αποθαρρυντικό ή απογοητευτικό για έναν εκπρόσωπο Τύπου απ’ το να σε αντικρούει το ίδιο σου το αφεντικό. Σε τέτοιες θέσεις η αξία σου σχετίζεται άμεσα με την αξιοπιστία σου», δήλωσε ο Άλεξ Κόναντ, στέλεχος των Ρεπουπλικανών στους Τάιμς της Νέας Υόρκης...

 


πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 360 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα