ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:20:26π.μ.
03
Απριλίου

Πώς ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει από τη δίωξή του

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

«Το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι να εκμεταλλεύεται τις επιθέσεις που δέχεται»

 

Tην Τρίτη (4 Απριλίου) αναμένεται να παραδοθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές για να του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη το 2016. Πρόκειται για τον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που βρίσκεται διωκόμενος από τη δικαιοσύνη, ωστόσο, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του αλλά και του κοινού στο οποίο απευθύνεται, πολλοί εκτιμούν πως η δίωξη ενδεχομένως να λειτουργήσει ενισχυτικά για τον ίδιο.

 

Ο Τραμπ αναμένεται να φωτογραφηθεί από τις αρχές, να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή για να δηλώσει αθώος ή ένοχος. Οι εικόνες θεωρείται δεδομένο πως θα προκαλέσουν περαιτέρω διχασμό στις ΗΠΑ, ενώ πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν η πρώτη δίωξη να ανοίξει το δρόμο και για μια σειρά άλλων υποθέσεων. Εξάλλου ο Τραμπ ελέγχεται στο πλαίσιο υπόθεσης που αφορά τη διαχείριση αρχείων του Λευκού Οίκου αλλά και για πιέσεις που φέρεται να άσκησε σε αξιωματούχους της πολιτείας Τζόρτζια μετά τις εκλογές του 2020.

 

Ενδεχομένως πολλοί πολιτικοί να βρίσκονταν ήδη στο καναβάτσο μετά από αυτές τις εξελίξεις. Ωστόσο όπως αναφέρει ο Τζούλιαν Ζέλιζερ καθηγητή στο Πρίνστον, «ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Τραμπ είναι να εκμεταλλεύεται τις επιθέσεις που δέχεται».

 

Και αυτό αναμένεται να κάνει και πάλι παίζοντας το ρόλο του θύματος και το χαρτί του επαναστάτη – υποψήφιου, στρέφοντας τις εις βάρος του κατηγορίες ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους. Όσο μεγαλύτερο είναι το υποτιθέμενο έγκλημα, τόσο πιο ισχυρός είναι ο ρόλος του θύματος που υιοθετεί και προς ώρας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα φαίνεται να απολαμβάνει το «θέατρο». Ακόμη και όσοι διαφωνούν ή έχουν επιφυλάξεις, είναι ιδιαίτερα διστακτικοί να επικρίνουν τον Τραμπ για τις δικαστικές περιπέτειές του, φοβούμενοι τις αντιδράσεις του ίδιου αλλά και της εκλογικής βάσης του κόμματος.

 

Ο Τραμπ ήδη εμφανιζόταν ως το φαβορι για την κούρσα του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Παρά την πτώση που είχε μετά την εκλογική ήττα και τα γεγονότα με την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να ανακτήσει σχεδόν το σύνολο των υποστηρικτών του, ενώ έχει καταφέρει να επιβιώσει από όλα τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, διαψεύδοντας επανειλημμένα τους όσους προέβλεπαν το τέλος του. Ο πρώην πρόεδρος φαίνεται πλέον ότι θα κερδίσει με ευκολία τις προκριματικές εκλογές του κόμματός του για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές.

 

Σημειώνεται πως η υπόθεση της δίωξής του δεν επηρεάζει την υποψηφιότητά του. Στις ΗΠΑ ένας κατηγορούμενος ή ένας καταδικασθείς μπορεί να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση. Το Σύνταγμα προβλέπει μια εξαίρεση μόνο: για όσους έχουν συμμετάσχει σε «εξέγερση» ή «στάση» εναντίον της χώρας. Ο Τραμπ ερευνάται από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, αλλά ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του.

 

«Οι διώξεις του καθεστώτος Μπάιντεν εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων θυμίζει την εποχή του τρόμου της σταλινικής Ρωσίας», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Τέξας ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του, που τον αποθέωναν. «Αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ σήμερα», πρόσθεσε. Σε άλλη ομιλία του έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και «πρωτοφανής παρέμβαση στις εκλογές».

 

Η στρατηγική του πρώην Αμερικανού προέδρου αναμένεται να έχει σημαντική απήχηση στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων. Οι υποστηρικτές του συμφωνούν πως πρόκειται για μια υπόθεση πολιτικά υποκινούμενη και, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων και πολιτικοί αναλυτές, ενδεχομένως οι εξελίξεις να «χαλυβδώσουν» την υποστήριξη προς το πρόσωπό τους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LILtvstWSkk

 

Το γεγονός πως ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Άλβιν Μπραγκ που τον διώκει σχετίζεται με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και ότι πρόκειται για μια υπόθεση πριν από επτά χρόνια που «άνοιξε» προεκλογικά, αναμφισβήτητα δίνουν επιπλέον «όπλα» στη μάχη του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση επανάφερε τον Τραμπ ακριβώς στο σημείο που θέλει να βρίσκεται: Στο επίκεντρο των ειδήσεων. Όλοι πλέον μιλούν για τον Τραμπ και αν αυτό δεν κουράσει τους Ρεπουμπλικάνους τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα του δώσει μια νέα ώθηση για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο πως μετά τη δίωξη ο Τραμπ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Ρον ΝτεΣάντις, του έτερου υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα