ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:23:54π.μ.
23
Ιουνίου

Πρωτοφανής διαμαρτυρία Δημοκρατικών βουλευτών υπέρ του περιορισμού των όπλων στις ΗΠΑ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι,

δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι μια καθιστική διαμαρτυρία που κάνουν εδώ και ώρα οι Δημοκρατικοί στην κεντρική αίθουσα θα συνεχιστεί, έως ότου να έλθει προς συζήτηση ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.


Όλα ξεκίνησαν όταν αρκετές δεκάδες Δημοκρατικοί βουλευτές που πιέζουν για νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τον έλεγχο των όπλων, καθίσαν στο πάτωμα της Βουλής και άρχιζαν να φωνάζουν «Κανένα νομοσχέδιο, Κανένα διάλειμμα!» και απαιτώντας να συζητηθεί άμεσα η προτεινόμενη νομοθεσία.


Η διαμαρτυρία αυτή είναι η τελευταία κίνηση των Δημοκρατικών να πείσουν την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση για τον έλεγχο των όπλων, ως απάντηση στη μαζική δολοφονία της περασμένης εβδομάδας στο Ορλάντο, μια απο τις πιο φονικές στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.


Οι Δημοκρατικοί στάθηκαν όρθιοι ή καθισαν μπροστά απο το βήμα, οταν ο προεδρεύων Ρεπουμπλικάνος Τεντ Πόε, εισήλθε στην αιθουσα. Ο Πόε, χτυπώντας το σφυρί αρκετές φορές σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τους διαδηλωτές, ανακοίνωσε τελικά διάλειμμα και έφυγε.


Οι Δημοκρατικοί βουλευτές παραμένουν μεχρι αυτή την ώρα καθισμένοι στο πάτωμα, ζητώντας άμεση δράση.


«Θα μείνουμε εδώ για πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόσι.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 134 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα