ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:48:12π.μ.
09
Απριλίου

Ρεξ Τίλερσον: Οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ ο στόχος στην επίθεση στη Συρία

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Συρία είναι η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους και έπειτα η σταθεροποίηση της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Με την συντριβή του ΙΚ και την εξάλειψη του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» θα εκριζωθεί ή τουλάχιστον θα μειωθεί μια απειλή που θέτει η τζιχαντιστική οργάνωση όχι μόνο ενάντια στις ΗΠΑ, αλλά και ενάντια «στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα.

 

«Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις προτεραιότητες μας. Και πιστεύουμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η συντριβή του ΙΚ», τόνισε με βάση αποσπάσματα της συνέντευξης που δημοσιεύτηκαν χθες.

 

«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επιλέξει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο υποστηρίζοντας την εκεχειρία, μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα αυτής στην Αστάνα, αλλά και στην Γενεύη», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

«Εάν κατορθώσουμε να εγκαθιδρύσουμε ζώνες κατάπαυσης του πυρός στην Συρία (...) θα έχουμε τις απαραίτητες προυποθέσεις για να ξεκινήσουμε μια χρήσιμη πολιτική διαδικασία», συμπλήρωσε.

 

Παράλληλα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επέμεινε πως δεν ανησυχεί για πιθανά ρωσικά αντίποινα έπειτα από την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Συρίας. «Οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ ο στόχος σε αυτή την επίθεση», τόνισε.

 

πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα