ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:01:24μ.μ.
09
Απριλίου

Σχέδιο για αύξηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία μελετά ο Ομπάμα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας,

που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, με θέμα την αξιολόγηση της μάχης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

 

Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, έρχεται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο αύξησης του αριθμού των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Συρία, σε μια προσπάθεια προώθησης των πρόσφατων νικών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε επιλογές που θα παρουσιάσει στον Ομπάμα για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που θα υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια ευρεία επίθεση ενάντια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Μοσούλη.

 

Ο Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την μάχη ενάντια στο ΙΚ.

 

«Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος επιχειρησιακός λόγος για τον πρόεδρο να πραγματοποιήσει εκεί την συνάντηση (σ.σ. στη CIA)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Φρίντμαν στους δημοσιογράφους. «Πρόκειται απλά για την επόμενη σε μια σειρά τέτοιων συναντήσεων» πρόσθεσε.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα