×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Ιανουαρίου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχή της Καλιφόρνια λόγω διαρροής φυσικού αερίου

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια

Τζέρι Μπράουν την περιοχή Πόρτερ Ραντς, έπειτα από τις αποτυχημένες προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να ελέγξει τη διαρροή φυσικού αερίου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις της.

 

Η διαρροή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Αλίσο, στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, εκλύει χιλιάδες κυβικά μέτρα μεθάνιο στην ατμόσφαιρα από τις 23 Οκτωβρίου του 2015.

 

Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας σήμερα και αναφέρει ότι ο κυβερνήτης έλαβε έκτακτα μέτρα «έπειτα από αίτηση των κατοίκων και τοπικών αρχών" και την «αποτυχία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου της Νότιας Καλιφόρνιας να σταματήσει τη διαρροή».

 

Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς το αέριο τους δημιουργούσε πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα υγείας.

 

Μεταξύ των μέτρων που ζήτησε ο Μπράουν από όλες τις υπηρεσίες της πολιτείας είναι να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες να ελέγξουν την κατάσταση και να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία αφαιρεί το μέγιστο δυνατό ποσό φυσικού αερίου από τις εγκαταστάσεις. Η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει τα έξοδα που αφορούν σε κάθε διεργασία επίλυσης του θέματος, είπε ο κυβερνήτης.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 170 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)