ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 12:00:50μ.μ.
10
Ιανουαρίου

Στο αμερικανικό Κογκρέσο Σύρος πρόσφυγας με πρωτοβουλία Ομπάμα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Όταν η συγκινητική ιστορία του Σύρου πρόσφυγα Ρεφάαι Χάμο αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα Humans of New York η ανταπόκριση του κοινού ήταν τεράστια, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έγραψε το δικό του μήνυμα στον 55χρονο άνδρα.

Έκτοτε, ο «επιστήμονας», όπως είναι το προσωνύμιό του εξαιτίας των σπουδών του, πρωταγωνίστησε σε πολλά δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, προκαλώντας το θαυμασμό για τον τρόπο που αντιμετώπισε την απώλεια σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς του όταν όλμος ισοπέδωσε το σπίτι του.

 

Ο Χάμο που βρίσκεται με το γιο του στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ και πάσχει από καρκίνο στομάχου δέχεται την πρωτοφανή στήριξη των Αμερικανών, ενώ ακόμα και ο ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον συγκινημένος με την ιστορία του ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο συγκεντρώνοντας 463.000 δολάρια που στα προσφερθούν για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του 55χρονου και τη μετεγκατάσταση των υπόλοιπων μελών της οικογένειας του στην Αμερική.

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνοντας μήνυμα στους Ρεπουμπλικανούς που τάσσονται κατά της προσφυγικής ροής υπό το φόβο τρομοκρατίας, έκανε ένα ακόμα βήμα καλώντας τον Ρεφάαι Χάμο στο Κογκρέσο την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία.

 

Ο Χάμο, λοιπόν, θα βρεθεί στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου, αλλά και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, δίπλα στην οποία θα παρακολουθήσει την ομιλία.

 

«Ενθουσιάστηκα όταν άκουσα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μας προσκάλεσε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Σύρος πρόσφυγας.

 

«Ένιωσα την ελπίδα να αναβιώνει μέσα μου καθώς και η δύναμη να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να φιλοδοξώ στη νέα μου χώρα. Είμαι τόσο υπερήφανος και νιώθω τέτοια τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα και δε βλέπω την ώρα κάποια στιγμή να γίνω Αμερικανός πολίτης ώστε να αποτελέσω μέρος αυτών που κάνουν την Αμερική δυνατή και σπουδαία», πρόσθεσε ο 55χρονος «επιστήμονας».

 

Η ανάρτηση του Μπαράκ Ομπάμα για τον 55χρονο πρόσφυγα

 

cc

 

 

πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα