ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:03:52μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Νοεμβρίου

Σχέδιο νόμου για την άμυνα υπέγραψε ο Μπ. Ομπάμα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε ένα εκτεταμένο σχέδιο νόμου

που αφορά την πολιτική της άμυνας της χώρας χθες και το οποίο εγκρίνει το ποσό 571,6 δισ. ευρώ (607 δισ. δολαρίων) για έξοδα άμυνας της χώρας.

 

Ο νέος νόμος επίσης δυσχεραίνει το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής στον όρμο Γκουαντάναμο, στην Κούβα. Νωρίτερα το Νοέμβριο, ο Λευκός Οίκος είχε καταστήσει σαφές ότι ο Πρόεδρος θα υπογράψει το σχέδιο νόμο παρά τη διαφωνία του για τη συνεχιζόμενη χρήση του Γκουαντάναμο. Ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ότι θα κλείσει τη φυλακή, αλλά υπέγραψε το σχέδιο νόμου γιατί οι βουλευτές αντιτίθενται στην μεταφορά των κρατουμένων από το Γκουαντάναμο σε αμερικανικές φυλακές.

 

Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος επιτρέπει τη χρηματοδότηση του στρατού της Ουκρανίας με 282,5 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια) και περικοπές σε προγράμματα μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση Σύρων επαναστατών για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 194 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα