ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:24:17π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Νοεμβρίου

Τα «γεράκια» του Τραμπ: Τρεις σκληροπυρηνικοί στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Τρεις συντηρητικούς πολιτικούς με ακραίες θέσεις για τρομοκρατία και μετανάστευση, επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι τρεις τους, πιστοί στον ίδιο με εξαιρετικά σκληρές θέσεις όσον αφορά τα ζητήματα της μετανάστευσης και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, θα ηγηθούν όταν αναλάβει την εξουσία η κυβέρνησή του στα πεδία της εθνικής ασφάλειας και της επιβολής του νόμου.

 

Πρόκειται για τον γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Δικαιοσύνης, και τον Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της CIA.

 

Επιπλέον, ο υποστράτηγος Μάικ Φλιν, ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά τις υποσχέσεις του Τραμπ περί υιοθέτησης ακόμη πιο σκληρής στάσης από τις ΗΠΑ έναντι των τζιχαντιστικών οργανώσεων, επελέγη από τον Τραμπ για να αναλάβει το αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

 

Οι τρεις επιλογές αυτές, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή με μια ανακοίνωση της ομάδας μετάβασης του Τραμπ, γνωστοποιούνται καθώς ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος συνεχίζει τις ζυμώσεις για να καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την κυβέρνησή του, η οποία θα διαδεχθεί αυτήν του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την 20ή Ιανουαρίου. Και οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι αποδέχθηκαν την πρόταση του μεγιστάνα.

 

Επιλέγοντας τον Σέσιονς για τον θώκο του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Τραμπ επιβράβευσε έναν σκληρό συντηρητικό πολιτικό οι συχνά εμπρηστικές δηλώσεις του οποίου για το ζήτημα της μετανάστευσης είναι παρόμοιες με τις δικές του.

 

Ο Σέσιονς, ένας από τους πρώτους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Τραμπ για τον Λευκό Οίκο, εναντιώνεται σε οποιαδήποτε διαδικασία για τη νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών κι υποστήριξε με ενθουσιασμό την προεκλογική υπόσχεση του μεγιστάνα ότι θα ανεγερθεί τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Ο γερουσιαστής επίσης καλούσε να επιβληθούν μέτρα για να καμφθεί η παράτυπη μετανάστευση, επιχειρηματολογώντας ότι μειώνει τους μισθούς για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

 

Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην Πολιτεία Αλαμπάμα και πρώην εισαγγελέας, ο 69χρονος Σέσιονς θεωρείται ότι θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία, παρότι υπήρξε μέλος της επί 19 χρόνια. Οι εις βάρος του κατηγορίες ότι είχε κάνει δηλώσεις ρατσιστικού χαρακτήρα είχαν οδηγήσει τη Γερουσία να απορρίψει τον διορισμό του σε θέση ομοσπονδιακού δικαστή το 1986.

 

Ωστόσο, το γεγονός ότι θεωρείται ένας από τους πλέον ενθουσιώδεις οπαδούς του Τραμπ μπορεί να τον βοηθήσει στη μάχη που θα χρειαστεί να δώσει στο Καπιτώλιο. Ο εκλεγμένος πρόεδρος εξάλλου έχει προσλάβει πολλά στελέχη του προσωπικού του Σέσιονς, όπως τον Στίβεν Μίλερ και τον Ρικ Ντίαρμπορν, και τους έχει αναθέσει πόστα στην ομάδα της μετάβασης που έχει σχηματίσει.

 

«Τον Τζεφ τον θαυμάζουν νομικοί και σχεδόν όλοι όσοι τον γνωρίζουν», υποστήριξε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

 

Ο Φλιν, απόστρατος ανώτατος αξιωματικός των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων κι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τραμπ, είχε απομακρυνθεί από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (DIA) το 2014, εξέλιξη που είχε αποδοθεί στις απόψεις που εξέφραζε για τον τρόπο που θεωρούσε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές. Αξιωματούχοι που έχουν συνεργαστεί με τον Φλιν επισημαίνουν ότι ανάμεσα στους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του ήταν η έλλειψη διοικητικών ικανοτήτων και ο τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία. Ο Φλιν, βετεράνος στην υπηρεσία πληροφοριών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, όπου υπηρέτησε επί τρεις δεκαετίες, ήταν αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών επί των ημερών του Ομπάμα.

 

Ο 52χρονος Πομπέο, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Κάνσας, εκλεγμένος για τρίτη θητεία, θα ηγηθεί της CIA, μια επιλογή που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη. Ο Πομπέο ήταν μέλος μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία ερεύνησε την επίθεση του 2012 εναντίον της διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη της Λιβύης, όταν σκοτώθηκαν ο αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις πολίτες των ΗΠΑ. Είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ενδιαφερόταν περισσότερο να προστατέψει την υστεροφημία της τότε υπουργού Εξωτερικών, της Χίλαρι Κλίντον, παρά να ανακαλύψει τι είχε συμβεί.

 

Μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πομπέο είναι πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού ξηράς και ιδρυτής μιας εταιρείας αεροδιαστημικής στην Ουίτσιτα του Κάνσας. Κατά την πρώτη του εκστρατεία για να εκλεγεί στο Κογκρέσο είχε αντιμετωπίσει επικρίσεις διότι η εταιρεία του άνοιξε ένα εργοστάσιο στο Μεξικό. Ο Πομπέο είχε αντιτείνει τότε ότι η κίνηση αυτή της εταιρείας του συνέβαλε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

 

Οπως και ο Σέσιονς, ο Πομπέο θα χρειαστεί την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της Γερουσίας. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα διαθέτουν πλειοψηφία τουλάχιστον 51 εδρών όταν η Γερουσία συγκροτηθεί ξανά σε σώμα τον Ιανουάριο.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα