ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 6:33:03μ.μ.

banner468x60

16
Δεκεμβρίου

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποτρέπει τον κίνδυνο παράλυσης του κράτους – Αναβολή του περίφημου «shutdown»

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Υπουργεία, εθνικά πάρκα, μουσεία και μια πλειάδα δημόσιων οργανισμών θα υφίσταντο χτύπημα

 

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε με τη σειρά της χθες Πέμπτη το σχέδιο νόμου που εγγυάται τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ ως την 23η Δεκεμβρίου, αναβάλλοντας έτσι για μια εβδομάδα το φάσμα της παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους, του περίφημου «shutdown».

 

Οι γερουσιαστές ενέκριναν το κείμενο αυτό για τα δημοσιονομικά, που είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (224-201) προχθές Τετάρτη, με 71 ψήφους υπέρ έναντι 19 κατά. Μένει πλέον απλά να υπογραφτεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να γίνει νόμος.

 

Το Κογκρέσο έχει έτσι στη διάθεσή του μια εβδομάδα επιπλέον για να καταλήξει σε συμβιβασμό, να εγκρίνει πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία, που θα καλύψει την περίοδο μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023.

 

Τα μέλη του κοινοβουλίου των ΗΠΑ είχαν προθεσμία ως σήμερα τα μεσάνυχτα για να καταλήξουν σε συμφωνία: εάν δεν το κατάφερναν, οι χρηματοδοτήσεις των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα διακόπτονταν μονομιάς.

 

Υπουργεία, εθνικά πάρκα, μουσεία και μια πλειάδα δημόσιων οργανισμών θα υφίσταντο χτύπημα κι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοί τους θα ρίχνονταν, από τεχνική άποψη, στην ανεργία.

 

Το «shutdown» του χειμώνα του 2018, το πιο μακρόχρονο που ενέσκηψε ποτέ, είχε παραλύσει ιδίως τον έλεγχο των αποσκευών στα αεροδρόμια, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Παρά τις αέναες κομματικές αντιπαραθέσεις, στην πλειονότητά τους οι εκλεγμένοι πολιτικοί των δύο μεγάλων παρατάξεων επ’ ουδενί θα ήθελαν να δουν να επαναλαμβάνεται αυτή η κατάσταση, να προκληθεί χάος στις μετακινήσεις ενόψει των εορτών του τέλους του έτους.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 16 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα