Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Ιουνίου

Το Obamacare προκαλεί τριγμούς στους Ρεπουμπλικάνους

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία των ΗΠΑ αποφάσισε αργά χθές να μην διεξαχθεί ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας και ασφάλισης,

εξαιτίας των έντονων εσωτερικών διαφωνιών, εξέλιξη που πάει πίσω την προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το σύστημα που είναι γνωστό ως Obamacare — κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο στην πράξη.

 

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ γνωστοποίησε την απόφαση στην κοινοβουλευτική του ομάδα αυτή στο Καπιτώλιο, διαπιστώνοντας ότι τα χάσματα ανάμεσα στις πτέρυγες των μετριοπαθών και των υπερσυντηρητικών είναι αδύνατο να γεφυρωθούν.

 

«Θα συνεχίσουμε να συζητάμε στους κόλπους της (κοινοβουλευτικής) ομάδας μας για να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας. Κατά συνέπεια, δεν θα εξετάσουμε αυτό το σχέδιο νόμου αυτή την εβδομάδα», πάντως «παραμένουμε αισιόδοξοι», ανέφερε ο Μακόνελ.

 

Σύμφωνα με έναν γερουσιαστή, ο στόχος είναι το ζήτημα να επιλυθεί την εβδομάδα που αρχίζει τη 10η Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση οι ρεπουμπλικάνοι θέλουν να έχει υπάρξει λύση πριν από την 1η Αυγούστου, όταν το Κογκρέσο θα διακόψει τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές.

 

Από τους 52 ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον πέντε εμφανίζονταν έτοιμοι να ψηφίσουν εναντίον της έναρξης της συζήτησης για το νομοσχέδιο στην τρέχουσα μορφή του. Για να αποφευχθεί μια αποτυχία, η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των ρεπουμπλικάνων προτίμησε να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμη για να διαπραγματευθεί με τους διαφωνούντες.

 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους έχει καλέσει όλους στον Λευκό Οίκο.

 

Η νέα οπισθοδρόμηση για τα σχέδιά του καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), κατά την οποία 22 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη μέσα στην επόμενη δεκαετία αν περάσει το σχέδιο νόμου με την τρέχουσα μορφή του, κάτι που σημαίνει πως ως το 2026, οι ανασφάλιστοι πολίτες στις ΗΠΑ θα φθάσουν τα 49 εκατομμύρια.

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 327 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)