×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Φεβρουαρίου

Τραμπ εναντίον δημοσιογράφων: Αν εκλεγώ, θα γίνουν πιο εύκολες οι αγωγές εναντίον ΜΜΕ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Μία ακόμη επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του.

Αυτή τη φορά ο 69χρονος μεγιστάνας, φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές, προανήγγειλε ότι αν εκλεγεί, θα αλλάξει τους νόμους περί συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε να γίνει ευκολότερο να κατατίθενται αγωγές εναντίον ΜΜΕ. Μιλώντας στο Τέξας, ανέφερε ότι είναι αναγκαία αυτή η αλλαγή για να αντιμετωπιστεί η «ατιμία» μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων.

 

«Ενα από τα πράγματα που θα κάνω εάν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές, είναι ότι θα διευρύνω τον νόμο περί συκοφαντικής δυσφήμησης, ώστε όταν γράφουν εκ προθέσεως αρνητικά και φρικτά και ψευδή άρθρα, να μπορούμε να τους μηνύουμε και να κερδίζουμε πολλά λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις εφημερίδες New York Times και Washington Post. «Αν κερδίσω εγώ, δεν θα έχουν προστασία. Θα φροντίσουμε ο κόσμος να σας μηνύει όπως ποτέ πριν», πρόσθεσε.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται εναντίον του Τύπου. Αλλοτε, διαμαρτύρεται για την άδικη, όπως τη χαρακτηρίζει, κάλυψη της δραστηριότητάς του. Συχνά επιτίθεται σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, ενώ ενίοτε καλεί τον κόσμο στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις να γιουχάρει τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στον χώρο. Το Δεκέμβριο έφτασε στο σημείο να αστειευτεί ότι θα σκοτώσει δημοσιογράφους και το κοινό τον επιδοκίμασε.

 

Αλλωστε, ο Τραμπ έχει υποβάλει αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και οι εκπρόσωποί του, όχι σπάνια, απειλούν να μηνύσουν δημοσιογράφους που τους ζητούν σχόλια. Τον Ιανουάριο, η Washington Post είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τη διαχείριση του καζίνου Taj Mahal στο Ατλάντικ Σίτι, από τον Τραμπ — η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση. Σε μια συνέντευξη που είχε πάρει ο ρεπόρτερ της εφημερίδας από τον Τραμπ και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο άρθρο, ο μεγιστάνας είχε πει: «εάν το γράψεις αυτό, θα σου κάνω αγωγή».

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)