ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:58:41μ.μ.
30
Δεκεμβρίου

Χίλαρι Κλίντον: Γενοκτονία ο αφανισμός θρησκευτικών μειονοτήτων από τo ISIS

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε χθες ότι η βία του Ισλαμικού Χαλιφάτου εναντίον των Γεζίντι στο Ιράκ, όπως και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή αποτελεί γενοκτονία.

«Νομίζω ότι ερωτήθηκα για το θέμα πριν από μερικούς μήνες, και είπα ότι ο όρος εμπεριέχει νομικό βάρος, είναι μια πολύ σημαντική έννοια και σήμανση για συμπεριφορά που χρήζει τέτοια ονομασίας», είπε η Κλίντον σε απάντηση ερώτησης στο δημαρχείο της πόλης Μπερλίν, στην πολιτεία Νιού Χάμσαϊρ.

 

«Είμαι σίγουρη τώρα ότι έχουμε επαρκή τεκμηρίωση πως αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία που συνειδητά στοχεύει στο να καταστρέψει ζωές και να απαλείψει την ύπαρξη των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων», βεβαίωσε η Κλίντον.

 

Το ISIS έχει στοχοποιήσει χιλιάδες μέλη της θρησκείας των Γεζίντι, μια από τις αρχαιότερες του Ιράκ, μαζί με χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στις περιοχές που ελέγχει στη Μέση Ανατολή.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 178 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα