ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:19:46μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
27
Μαΐου

Χίλαρι: «Το σκάνδαλο με τα emails δεν θα επηρεάσει την προεδρία μου»

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, στα τέλη του 2014, η Χίλαρι Κλίντον παρέδωσε 30.000 μηνύματα στο υπουργείο και διέγραψε όσα παρέμεναν στον διακομιστή της - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε κατόπιν στη δημοσιότητα τα περισσότερα από αυτά, εκτός από ορισμένα το περιεχόμενο των οποίων χαρακτηρίστηκε «ευαίσθητο»

Σίγουρη ότι το σκάνδαλο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστελνε από τον προσωπικό λογαριασμό της -και όχι από τον επίσημο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- δεν θα επηρεάσει «ούτε την προεκλογική εκστρατεία της ούτε την προεδρία της», εφόσον βεβαίως εκλεγεί πρόεδρος, εμφανίστηκε η υποψήφια για το χρίσμα το Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον.

 

«Δεν είναι ένα ζήτημα που θα επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία μου ή την προεδρία μου», είπε η Κλίντον σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Η Κλίντον δέχτηκε πλήγμα την Τετάρτη (25/05) για το θέμα αυτό καθώς μια έκθεση που συνέταξαν κρατικές αρχές κατήγγειλε τη χρήση του ιδιωτικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της την εποχή που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.


«Μπορεί να βγαίνουν διάφορες εκθέσεις, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Η ιστορία παραμένει η ίδια. Όπως και οι προηγούμενοι υπουργοί Εξωτερικών, χρησιμοποίησα έναν προσωπικό λογιαριασμό. Πολλοί το κάνουν. Δεν ήμουν η πρώτη. Παρέδωσα όλα τα μηνύματα. Κανείς από τους υπόλοιπους δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το έκανε», είπε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «επέδειξε απίστευτη διαφάνεια» στην υπόθεση αυτή.


Ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερευνήσε τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ από το 2000 και μετά. Στην έκθεσή του κάνει λόγο για «παρατεταμένες και συστηματικές αδυναμίες που σχετίζονται με τις επικοινωνίες και τις ηλεκτρονικές καταγραφές» την εποχή που η Κλίντον ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας (2009-2013).


Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, επιτέθηκε σήμερα σφοδρότατα στην Κλίντον γράφοντας στο Twitter ότι «η έκθεση του γενικού επιθεωρητή για την Χίλαρι Κλίντον την ανέντιμη είναι καταστροφή. Σε ένα πρόσωπο με τόσο κακή κρίση δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στον Λευκό Οίκο».


Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, στα τέλη του 2014, η Χίλαρι Κλίντον παρέδωσε 30.000 μηνύματα στο υπουργείο και διέγραψε όσα παρέμεναν στον διακομιστή της. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε κατόπιν στη δημοσιότητα τα περισσότερα από αυτά, εκτός από ορισμένα το περιεχόμενο των οποίων χαρακτηρίστηκε «ευαίσθητο».


Η ίδια η Κλίντον επιμένει ότι κανένα από τα μηνύματα δεν ήταν απόρρητο.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα