ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:26:36π.μ.
03
Ιανουαρίου

Χιλιάδες μετανάστες από την Κούβα φτάνουν στις ΗΠΑ με βάρκες – Κλείνει προσωρινά εθνικό πάρκο στη Φλόριντα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Από τις αρχές Οκτωβρίου ως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022 το αμερικανικό λιμενικό είχε συλλάβει περισσότερους από 3.700 Κουβανούς

Το εθνικό πάρκο Dry Tortugas, μια συστάδα νησιών που βρίσκονται δυτικά της Φλόριντα στις ΗΠΑ, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού πλοιαρίων με μετανάστες που φτάνουν στην περιοχή από την Κούβα, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές.

 

Η απομονωμένη περιοχή βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της Κι Ουέστ, της νοτιότερης πόλης της Φλόριντα, και λίγα περισσότερα από 160 χιλιόμετρα βόρεια της Αβάνας, πρωτεύουσας της Κούβας.

 

Το πάρκο «θα κλείσει προσωρινά για το κοινό για όσο διάστημα οι δυνάμεις ασφαλείας και το ιατρικό προσωπικό εξετάζουν, παρέχουν περίθαλψη και συντονίζουν τη μεταφορά προς την Κι Ουέστ των περίπου 300 μεταναστών που έφτασαν στο πάρκο αυτές τις δύο τελευταίες ημέρες», ανακοίνωσε την Κυριακή η αμερικανική υπηρεσία εθνικών πάρκων.

 

«Όπως και αλλού στα Φλόριντα Κις, το πάρκο πρόσφατα γνώρισε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που φτάνουν με πλοιάρια από την Κούβα και αποβιβάζονται στα νησιά του εθνικού πάρκου Dry Tortugas», πρόσθετε η ανακοίνωση.

 

Αριθμός ρεκόρ κατοίκων της Κούβας, που είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική της κρίση από τη δεκαετία του 1990, κατέφυγαν στις ΗΠΑ το 2022, αν και οι περισσότεροι φτάνουν στη χώρα δια της χερσαίας οδού, μέσω του Μεξικού, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Χιλιάδες μετανάστες ωστόσο κάνουν τον επικίνδυνο ταξίδι με βάρκα προς τη Φλόριντα, όπου πολλοί συλλαμβάνονται από το αμερικανικό λιμενικό ή από τις αρχές μόλις αποβιβαστούν στη στεριά.

 

Από τις αρχές Οκτωβρίου ως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022 το αμερικανικό λιμενικό είχε συλλάβει περισσότερους από 3.700 Κουβανούς.

 

Μεγάλος αριθμός από αυτούς χάνει τη ζωή του στη διάρκεια του διάπλου. Τον Οκτώβριο πέντε μετανάστες σκοτώθηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με πλοίο του κουβανέζικου λιμενικού.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mSfpNsR0ul8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 23 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα