ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:22:47μ.μ.
29
Ιουνίου

Υπέρ της επαναφοράς των βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για τρομοκρατία ο Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ εκ μέρους των Ρεπουμπλικάνων, σε ομιλία που έδωσε επέμεινε στην τοποθέτησή του για προσωρινό αποκλεισμό των Μουσουλμάνων από την είσοδο στην χώρα.

Προχώρησε όμως κι ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποιώντας την φράση "τη φωτιά την μάχεσαι με φωτιά" ("on fire you fight with fire") τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς των βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για τρομοκρατία ή τους συνεργούς τους, ζητώντας πιο συγκεκριμένα την επαναφορά του λεγόμενου "waterboarding".


Πρόκειται για μία μορφή πνιγμού του κρατουμένου της οποίας τη χρήση η CIA είχε παραδεχθεί στο παρελθόν ως μέθοδο ανάκρισης κρατουμένων κυρίως συνδεδεμένων με την Αλ Κάιντα μαζί με άλλες τεχνικές βασανιστηρίων κυρίως, με πιο πρόσφατη περίοδο εκείνη της Προεδρίας Μπους.


To βασανιστήριο του "waterboarding" απαγόρευσε το 2009 ο Μπάρακ Ομπάμα, δεχόμενος συχνά κριτική από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο γι᾽ αυτήν την απαγόρευση.


Η πρόταση για επαναφορά του εικονικού πνιγμού από τον Τραμπ κατά την χθεσινή του ομιλία λίγες ώρες μετά το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, συνοδεύτηκε από επευφημίες χιλιάδων οπαδών που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν.


Αμερικανικοί αξιωματούχοι δήλωναν χθες ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το μακελειό στην Τουρκία θεωρείται ένα ακόμα χτύπημα από τους τρομοκράτες του ISIS, κάτι που προκαλεί αναστάτωση και στις ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να φοβούνται ότι ίσως είναι το επόμενο θύμα μίας επόμενης τέτοιας οργανωμένης επίθεσης.


Όσο το αίσθημα του φόβου ότι οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να σκορπούν τον θάνατο, εδραιώνεται στην αμερικανική κοινή γνώμη η άποψη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κάνει αρκετά για να νικήσει τους τρομοκράτες.


Η πολιτική πίεση που ασκείται στον Ομπάμα διευκολύνει τον Τραμπ να ενισχύσει την δυναμική του λαμβάνοντας ολοένα και πιο ακραίες θέσεις με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας στο ήδη φοβισμένο αμερικανικό ακροατήριο.


Από χθες στα κεντρικότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ, η αστυνόμευση και τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί δραματικά εν όψει και του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Αμερική την ερχόμενη Δευτέρα.


Το State Department με ανακοίνωσή του καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας ότι είναι σε στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές για να εξακριβωθεί ακριβώς το ποιοι βρίσκονται πίσω από το μακελειό.


Στην ίδια δήλωση χαρακτηρίζεται το χτύπημα ως πράξη τρομοκρατίας ωστόσο αποφεύγεται να γίνει αναφορά στον ISIS. Αντίστοιχη ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στην οποία αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στον ISIS. Ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι χθες, όπως αναφέρθηκε, υπογράμμιζαν ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν τους τζιχαντιστές πίσω από το νέο λουτρό αίματος.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα