ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 - 11:40:38π.μ.

banner468x60

23
Ιουνίου

Αδιέξοδο με λόφους σκουπιδιών σε όλη τη χώρα

Κατηγορία Ελλάδα

Τα σκουπίδια πνίγουν ήδη τη χώρα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ενώ δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Για νέα νομοθετική ρύθμιση ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

 

Χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Εσωτερικών στη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολική λύση για το θέμα των συμβασιούχων. Ωστόσο, όσον αφορά το άμεσο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι αναζητείται τρόπος να παραταθεί η παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις τους έως το τέλος του χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 6.157 άτομα (σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου), εργαζόμενοι στην καθαριότητα, θα απολυθούν εφόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεών τους.

 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων - παρατασιούχων των δήμων, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

 

Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

 

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»