ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:59:07μ.μ.
16
Ιουνίου

Αναβαθμίστηκε το πρώτο μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε έκδοση Viper

Κατηγορία Ελλάδα

Συνολικά η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin θα εκσυγχρονίσει 88 αεροσκάφη μας έως το έτος 2027

 

Tις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισής τους πραγματοποίησαν χθες και σήμερα τα δύο πρώτα υπερσύγχρονα μαχητικά F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μετατράπηκαν σε έκδοση Viper. Τα αεροσκάφη βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας της Τανάγρας και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους έχει αναληφθεί από την Ε.Α.Β. και την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

 

Η πτήση είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας καθώς το αεροσκάφος κατά τη σημερινή του πτήση απογειώθηκε στις 11:00 ακριβώς το πρωί και επέστρεψες στη βάση, ώρα 11:58 π.μ., αφού στο μεσοδιάστημα εκτέλεσε μία σειρά από προβλεπόμενες δοκιμές τόσο στην αξιοπιστία πτήσης όσο και στη λειτουργικότητα του νέου εγκατεστημένου λογισμικού και του εξοπλισμού. Η δοκιμαστική πτήση στέφθηκε με επιτυχία και όλα να αναβαθμισμένα συστήματα λειτούργησαν άψογα σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και ο εκσυγχρονισμός των υπόλοιπων αντίστοιχων μαχητικών που διαθέτει η χώρα

μας.
Εντός του τρέχοντος έτους θα αναβαθμιστούν τουλάχιστον έξι F-16 σε έκδοση Viper, ενώ ο συνολικός αριθμός των μαχητικών που θα λάβουν τις απαραίτητες μετατροπές θα ανέλθει στα 83 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

 

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κ. Δ. Παπακώστα, «είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την πρόοδο που επιτελείται, καθώς όλα κυλούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Η εταιρεία υπηρετεί το πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, υποδεικνύοντας συνέπεια, προσήλωση στο αποτέλεσμα, προσανατολισμό στην οργάνωση και άρτιο στρατηγικό σχεδιασμό, σε αγαστή πάντα συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin και την Πολεμική Αεροπορία. Η ΕΑΒ είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή τεχνογνωσίας στη χώρα, με απόλυτη αφοσίωση στην εθνική μας Άμυνα και Ασφάλεια».

 

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία των πτητικών λειτουργιών δήλωσε και ο Διευθυντής των Ελληνικών Επιχειρήσεων της Lockheed Martin Aero στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, κ. Charles Akers. Όπως είπε, «ήμουν μάρτυρας του μεγαλείου σήμερα της ομάδας Viper, καθώς προετοίμασαν και εκτέλεσαν άρτια την πρώτη πτήση ενός kit proof jet WJ:06.

 

Οι ομάδες της LMA και της ΕΑΒ είχαν άριστη συνεργασία με τον πιλότο της LMA και την ομάδα υποστήριξης, η οποία εκπόνησε το σχέδιο και το εκτέλεσε άψογα. Τι επίδειξη επαγγελματισμού και τεχνογνωσίας. Είμαι τόσο περήφανος για την ομάδα, είναι τιμή μου που ήμουν μέρος της και είμαι ευγνώμων που έγινα μάρτυρας της εξαιρετικής αυτής επίδοσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 23 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»