ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 6:51:34μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Αυγούστου

Αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Αλφειό και Αχελώο

Κατηγορία Ελλάδα

Αντιπλημμυρικά έργα δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στους ποταμούς Αλφειό της Ηλείας και Αχελώο της Αιτωλοακαρνανίας, για την προστασία των παρόχθιων περιοχών, αλλά και του οικοσυστήματος.

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση δημοπράτησης και τον τρόπο ανάθεσης της μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση του ποταμού Αλφειού. Τα έργα θα ξεκινήσουν από χιλιομετρική θέση 10+564 και θα επεκταθούν έως τη γέφυρα «Άσπρα Σπίτια». Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας.


Σκοπός της μελέτης είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων, η εξασφάλιση επαρκούς διατομής και η οριοθέτηση του Αλφειού, μέχρι τα όρια των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Βασικός στόχος είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και οικισμών, των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, καθώς και η προστασία του ευρύτερου οικοσυστήματος

 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε συνέχεια της ήδη εγκεκριμένης μελέτης και της εργολαβίας που εκτελείται, για την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων από το φράγμα Φλόκα μέχρι τη χιλιομετρική θέση 10+564, ώστε να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση και ο σχεδιασμός των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων από το φράγμα Φλόκα μέχρι τα όρια των νομών Ηλείας-Αρκαδίας.


Όσον αφορά στον Αχελώο, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών, σε μήκος 32 χιλιομέτρων. Δηλαδή, από τέλος διώρυγας φυγής του υδροηλεκτρικού σταθμού Στράτου έως τη γέφυρα Μάστρου - Κατοχής. Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων της Περιφέρειας. Εκτός από την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και των οικισμών, η μελέτη θα προβλέπει και την ενίσχυση των υπαρχόντων αναχωμάτων.

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»