ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 3:25:00μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
19
Ιανουαρίου

Απολογούνται τα μέλη της συμμορίας εκβιαστών με αρχηγό το Βλαστό

Κατηγορία Ελλάδα

Ανοίγει, σήμερα, ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων ως μελών της συμμορίας που δρούσε μέσα και έξω από τις φυλακές εκτελώντας πληρωμένα συμβόλαια θανάτου και μαφιόζικες επιθέσεις.



Στην εγκληματική οργάνωση, που σύμφωνα με τις αρχές, αριθμεί τουλάχιστον 37 μέλη φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο τρεις βαρυποινίτες οι Βλαστός, Στεφανάκος και Σκαφτούρος. Όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ρόλο είχαν, επίσης, κρατούμενοι για τρομοκρατική δράση, δικηγόροι αλλά και ο καταδικασμένος για μίζες πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.



Όλοι οι κατηγορούμενοι θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας διαφθοράς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σωρεία κακουργηματικών πράξεων τις οποίες φέρονται να διέπραξαν από το Μάιο του 2011 έως σήμερα. Καταγεγραμμένες συνομιλίες των εμπλεκομένων αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία συνθέτουν το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης.



Οι αρχές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη στάση που θα τηρήσουν οι κατηγορούμενοι ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς δεν αποκλείεται, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, να ανοίξουν στόματα και να πέσει φως και σε άλλες πτυχές της υπόθεσης.



Δεν είναι τυχαίο, έλεγε η ίδια πηγή, πως πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο κατηγορουμένου στον οποίο «χρεώνεται» αρχηγικός ρόλος. Η «Λίτσα» όπως είναι το μικρό της όνομα είναι εκείνη που αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος .



Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, είχε κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, η «Λίτσα» έσπασε και μίλησε όταν δέχτηκε επίθεση και γλίτωσε από θαύμα. Τότε όπως εκτιμούν οι αρχές κατάλαβε πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της και αποφάσισε να μιλήσει παρά το γεγονός ότι ενοχοποιούσε και τον εαυτό της.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»