ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 9:42:29μ.μ.
22
Μαΐου

Απόπειρα εξαπάτησης στον Δήμο Ηρακλείου – Επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους για να αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία

Κατηγορία Ελλάδα

Καταγγελίες προσπάθειες «να εξαπατήσουν προμηθευτές του»

Την προσοχή σε δημότες επιχειρηματίες και σε όσους συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες του εφιστά mε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς, τις τελευταίες ώρες όπως σημειώνεται, έχουν φτάσει καταγγελίες «για επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν προμηθευτές του».

 

Όπως αναφέρεται «οι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά σε προμηθευτές, προσποιούμενοι υπαλλήλους του Δήμου προσπαθώντας να τους αποσπάσουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω links τους οποίους προτρέπουν να πατήσουν, δήθεν για να προχωρήσει ο Δήμος σε εξόφληση οφειλών προς αυτούς».

 

Από τον Δήμο Ηρακλείου ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται «για απάτη και ότι προφανώς μέσω της ”Διαύγεια”, οι επιτήδειοι αντλούν στοιχεία οφειλών του Δήμου προς προμηθευτές και άλλα δεδομένα για να γίνουν πιστευτοί».

 

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «σε καμία περίπτωση οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου δεν θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κανένα είτε για την εξόφληση τιμολογίων ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια καθοδηγώντας τους να κινηθούν μέσω διαδικτύου».

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 18 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»