ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 4:33:14π.μ.
26
Μαΐου

Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου με αντικείμενο για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας

Κατηγορία Ελλάδα

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Στοά του Αττάλου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και στο Ζάππειο Μέγαρο

Αρχίζει σήμερα στην Αθήνα και θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου, το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου με αντικείμενο την «Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ενώ παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιθεί και η πρώτη Διεθνής Διάσκεψη των Αρχόντων.

 

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, διακεκριμένοι ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, η γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους, Γκιντάρας Γκρούσας, πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE).

 

Στο βήμα της εκδήλωσης θα ανέβει επίσης πληθώρα σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Αρχων Έξαρχος Αθανάσιος Μαρτίνος, πρόεδρος της Αδελφότητας Παμμακαρίστου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη, ο Αρχων Μέγας Ακτουάριος Δρ. Αντονι Τζ. Λυμπεράκης, εθνικός διοικητής των Αρχόντων Αμερική, πρόεδρος της Αδελφότητος Αρχόντων Ευρώπης «Η Παμμακάριστος», ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης κ.ά.

 

Μετά το συνέδριο, ο κ. Μαρτίνος και ο Δρ. Λυμπεράκης θα συγκαλέσουν την πρώτη Διεθνή Διάσκεψη των Αρχόντων, στην οποία θα σχεδιάσουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συντονίσουν τις δραστηριότητες των Αρχόντων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

 

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Στοά του Αττάλου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και στο Ζάππειο Μέγαρο. Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 17 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»