Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Απριλίου

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Το χρονικό του εγκλήματος – Πώς εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο

Κατηγορία Ελλάδα

Σοκ προκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4) η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από τουλάχιστον 12 σφαίρες μπροστά από την οικία του.

Οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε χαμηλού κυβισμού μηχανάκι του είχαν στήσει καρτέρι και τον πυροβόλησαν σε όλα τα μέρη του σώματος του. Ο δημοσιογράφος έπεσε μπρούμυτα αφήνοντας την τελευταία του πνοή μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια περιστατικών και γειτόνων.

 

Πιθανό είναι οι δολοφόνοι να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα καθώς κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς ενώ το όπλο φέρεται να είναι εννιάρι.

 

Οι αυτόπτες μάρτυρες δίνουν κατάθεση στις Αρχές με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δύο άνδρες δεν φορούσαν κράνη και ο ένας εξ αυτών φορούσε ένα χακί μπουφάν.

 

Το χρονικό της δολοφονίας


Το ρολόι έδειχνε περίπου 14:15 όταν ο δημοσιογράφος έφτασε στο σπίτι του στον Λόφο Πανί από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Πικέρμι που βρισκόταν νωρίτερα.

 

Προσπάθησε, όπως μετέδωσε το Mega να εισέλθει στο γκαράζ του σπιτιού του όμως δεν τα κατάφερε καθώς ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει την είσοδο. Έτσι πάρκαρε λίγα μέτρα πιο μακριά. Μόλις βγήκε από το όχημά του και προχώρησε προς το σπίτι του το μηχανάκι με τους δύο αναβάτες τον πλησίασε και οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

 

Οι Αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση ώστε να εντοπίσουν χαμηλού κυβισμού μηχανάκια που να ταιριάζουν με την περιγραφή των μαρτύρων και να δουν εάν σχετίζονται με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

 

 

Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ και επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

 

 

Το «αντίο» των φίλων του στο bloko.gr


Η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ σόκαρε το δημοσιογραφικό κόσμο αφού ο αστυνομικός συντάκτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.

 

«Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες». Με αυτές τις λέξεις «κλείνει» το κείμενο το οποίο ανάρτησαν οι συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ στο bloko.gr θέλοντας να πουν το δικό τους «αντίο» στο φίλο τους.

 

Συγκεκριμένα έγραψαν: «Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του. Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

 

Οι φίλοι
Σπύρος Λεβειδιώτης
Μανώλης Ασαριώτης».

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)