ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 6:36:58μ.μ.
13
Μαΐου

Δρομολόγηση του πλοίου "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" στη γραμμή Πειραιάς – Ρόδος - Πειραιάς

Κατηγορία Ελλάδα

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μας δέχθηκαν εντονότατες διαμαρτυρίες από τους απανταχού συμπατριώτες μας, λόγω της έστω και προσωρινής δρομολόγησης του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»

στην επιδοτούμενη γραμμή Πειραιά – Ρόδου – Πειραιά, αντί του πλοίου «BLUE STAR CHIOS».

 

Μέχρι σήμερα, υπήρξε μια συντονισμένη αντίδραση από τους Δημάρχους των νησιών μας προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και προς την εταιρεία ATTICA GROUP.

 

Από πλευράς μας, αρχίσαμε αμέσως μια σειρά επαφών, τόσο με τους Δημάρχους των νησιών μας, όσο και με εκπροσώπους της εταιρείας ATTICA GROUP και του Υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα προχθές, Παρασκευή 10/5, υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου Η.Ν. Κάσου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής στην έδρα του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Πειραιά.

 

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να σας θυμίσουμε, ότι η οδυνηρή μας εμπειρία του 2022 με το πλοίο ΟΛΥΜΠΟΥΣ δεν μας άφησε ποτέ κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αισιοδοξίας. Διαχρονικός στόχος μας παραμένει η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των απανταχού συμπατριωτών μας και των επαγγελματιών των νησιών μας, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών μας, όπως αυτές εκφράζονται επίσημα από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές.Για τη συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωσή μας αφού, δυστυχώς, ουδέποτε ζητήθηκε από εκπροσώπους των φορέων της παροικίας της Αττικής, να συμμετέχουν επίσημα στις συνεδριάσεις του Σ.Α.Σ. Εκτιμούμε ότι η φυσική παρουσία εκπροσώπων των νησιών μας σε συνεδριάσεις σημαντικών οργάνων, όπως είναι το Σ.Α.Σ., είναι τουλάχιστον αναγκαία.

 

Μετά τα παραπάνω αναφερόμενα και λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα, κατανοούμε την αναγκαιότητα προσωρινής αντικατάστασης του πλοίου «BLUE STAR CHIOS», για το διάστημα 13/5 έως 6/6, αλλά εκφράζουμε παράλληλα την απογοήτευσή μας, γιατί η αντικατάσταση δεν έγινε με πλοίο Β΄ κατηγορίας, ώστε να μην υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις από την αλλαγή των δρομολογίων, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών…

 

Μέχρι λοιπόν την 06/06/2024, διάστημα κατά το οποίο θα εκτελούνται δύο δρομολόγια από Πειραιά (Δευτέρα και Παρασκευή) και ένα «κοντοτάξιδο» μεσοβδόμαδο από Ρόδο μέχρι Σητεία και επιστροφή, θα παρακολουθούμε ανελλιπώς οποιαδήποτε εξέλιξη, μέχρι να υπάρξει επανέναρξη των δρομολογίων από το πλοίο «BLUE STAR CHIOS».

 

Επιπλέον, επανερχόμαστε στο αίτημά μας για την επαναδρομολόγηση του «BLUE STAR PATMOS» με ένα δρομολόγιο εβδομαδιαία από Πειραιά προς Ρόδο-Κάρπαθο-Κάσο για το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, δρομολόγιο που εκτελείτο μέχρι 31/12/2023 και βοήθησε τα μέγιστα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας

 

 


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων
Αθηνών - Πειραιώς
Γιάννης Φραγκούλης

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Κασιωτών Ρόδου
Νίκος Κωνσταντινίδης

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
των Απανταχού́ Καρπαθίων
Γιάννης Καραϊτιανός

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
των εν Ελλάδι Κασίων
Μίνος Κομνηνός

 

Ο Πρόεδρος της ‘Ένωσης
Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά
Γιάννης Ασπροποταμίτης

 

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου
Απανταχού Καστελλοριζίων
Κωνσταντίνα Αγαπητού

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»