ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:54:24π.μ.
09
Δεκεμβρίου

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση αγοράς υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών F-35 από την Ελλάδα

Κατηγορία Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα αξιωματούχοι του Πενταγώνου θα έρθουν από τις ΗΠΑ για να επιθεωρήσουν τις βάσεις μας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το υπερόπλο.

 

Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για την αγορά υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τη χώρα μας, τα οποία μαζί με τα γαλλικά Rafale θα δημιουργήσουν μια πρωτόγνωρη ασπίδα προστασίας πάνω από το Αιγαίο και την ελληνική επικράτεια γενικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στη χώρα μας αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις αεροπορικές βάσεις μας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το υπερόπλο των ΗΠΑ, αλλά και να συνδράμουν την ελληνική πλευρά στη σύνταξη του σχετικού αιτήματος προς την Ουάσιγκτον.

 

Κλειδί για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να προμηθευτούμε τα F-35, αποτέλεσε η κατάθεση του νομοσχεδίου των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο, το οποίο εγκρίθηκε μέσω του αμυντικού προϋπολογισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και ρυθμίζει ζητήματα αξιοποίησης του πλεονάζοντος αμυντικού υλικού της υπερδύναμης. Σε αυτό το υλικό συγκαταλέγονται και τα τεθωρακισμένα άρματα M1117, που ήδη ξεκίνησαν να παραδίδονται στην Ελλάδα με συμβολικό τίμημα.

 

Όσον αφορά τα F-35 θυμίζουμε ότι μόλις χθες ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως «δεν είναι ένα απλό οπλικό σύστημα, αλλά ένα πολυεργαλείο, μια πλατφόρμα οπλικών συστημάτων από την οποία μπορείς να διαχειρίζεται το σύνολο των όπλων που διαθέτεις σε αέρα, ξηρά και θάλασσα».

 

Θυμίζουμε ότι το F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 83 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»