Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Φεβρουαρίου

Εκλογές 2023 – Κοινοβουλευτικό ντιμπέιτ Μητσοτάκη-Τσίπρα: Τα διλήμματα της κάλπης, η οικονομία και η επόμενη μέρα

Κατηγορία Ελλάδα

Ο χρόνος των εκλογών θεωρήθηκε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφορο πεδίο για αντιπαράθεση

Σε κοινοβουλευτική τηλεμαχία Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα που σίγουρα θα ανέβαζε τα κοντέρ της τηλεθέασης εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που περιελάμβανε το νέο μισθολόγιο των ενόπλων δυνάμεων και υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Σε καθαρά προεκλογικούς τόνους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη για τις αμυντικές δαπάνες, την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες, την οικονομία, τις δημοσκοπήσεις, τα εκλογικά διλήμματα αλλά και την επόμενη μέρα.

 

«Αν ξεκινήσαμε με το σύνθημα Μένουμε Ευρώπη, σήμερα γινόμαστε Ευρώπη και αύριο διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτά της ΝΔ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να οδηγήσει την πατρίδα μας σε πιο ήρεμα νερά.

 

Όσον αφορά στον ακριβή χρόνο των εθνικών εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως βασική του αρχή είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας, επιβεβαιώνοντας ότι κινείται θεσμικά. Ο χρόνος των εκλογών θεωρήθηκε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφορο πεδίο για αντιπαράθεση. «Βλέπω τον κ. Μητσοτάκη να μας πηγαίνει Ιούλιο για εκλογές γιατί μάλλον δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Είδατε τι έγινε με τις δημοσκοπήσεις στην Κύπρο» ενώ αναφερόμενος στη δική του απόφαση να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τη χώρα το 2019 «πήραμε μια απόφαση αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που πιστεύω ότι θα την καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος ως απόφαση που πρέπει να παίρνει κάθε πρωθυπουργός» θυμίζοντας ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με διαφορά 9 μονάδων από τη ΝΔ.

 

«Αυτό που έγινε στην Κύπρο κ. Τσίπρα είναι ότι βγήκε πρώτος εκείνος που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πρώτο. Αυτός που εμφανιζόταν τρίτος βγήκε δεύτερος, οπότε προσέξετε» του απάντησε ο πρωθυπουργός.

 

 

Ξεδιπλώνοντας τα διλήμματα των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι πολίτες σύντομα θα κρίνουν 2 τετραετίες – εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και την δική μας – και θα κρίνουν ένα διαφορετικό όραμα για την Ελλάδα του 2030. Τουλάχιστον εμείς έχουμε όραμα, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ακούσει. Οι Έλληνες θα μπορούν να κρίνουν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις κρίσεις στο μεταναστευτικό. Θα κρίνουν και θα συγκρίνουν ποιοι μετατρέπουν τις δυσκολίες σε νέους στόχους χωρίς ψέματα». Μάλιστα ποοσωποποίησε το θέμα λέγοντας: «Το δίλημμα είναι άλλο, είναι εκείνο που υπάρχει στην μνήμη και σκέψη του πολίτη: προχωρούμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε πίσω.Θέλουμε τελικά κυβέρνηση ΝΔ ή θέλουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή θέλουμε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη;». Επίσης, προέβη στην εκτίμηση ότι ο πολιτικός του αντίπαλος δεν πρόκειται να αλλάξει και για τον λόγο αυτό επικαλέστηκε ένα δανεικό σχόλιο το «Άπαξ Τσίπρας, πάντα Τσίπρας».

 

`Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα όσα έχει εξαγγείλει το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας για την οικονομία και υποστήριξε ότι μια πρόχειρη κοστολόγηση των όσων έχει τάξει σε βάθος 4ετίας αγγίζει τα 45 δις ευρώ! Μάλιστα, είπε: «Αν ποτέ ερχόσασταν στα πράγματα και επιχειρούσατε να εφαρμόσατε τα μισά από αυτά που έχετε τάξει, η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη ημέρα».

 

Τέλος, για την άμυνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε από τη φαρέτρα του και λίγο… Πάνο Καμμένο αλλά και την ατμόσφαιρα από τα χρόνια του 2015. «Με όσα μας είπατε αναρωτήθηκα αν την σημερινή σας ομιλία σας την έγραψε ο πρώην συνεργάτης σας ο κ. Καμμένος. Μας είπατε ότι κάναμε κήρυγμα περί πατριωτισμού. Ότι είναι ανεπίτρεπτο να σας κατηγορούμε για μειωμένο πατριωτισμό. Δύσκολο να βαθμολογήσει κανείς τον πατριωτισμό των πολιτικών του αντιπάλων. Δύσκολο να γίνει αν δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία. Εδώ όμως κ. Τσίπρα μιλούν τα γεγονότα. Δεν είπα ποτέ ότι υπάρχουν μέσα στην αίθουσα κάποιοι που είναι λιγότερο πατριώτες από άλλους». Και θύμισε: «Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι και τόσο Έλληνες λέγατε κάποτε εσείς κ. Τσίπρα. Μας κατηγορούσατε ως γερμανοτσολιάδες. Για την κυβέρνηση τα λέγατε, όχι για την τρόικα».

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 50 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)