ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 2:15:26μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
10
Φεβρουαρίου

ΕΚΠΑ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (13/2) ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Κατηγορία Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ιατρικής, Θανάσης Δημόπουλος, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου και ο καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιάννης Ιωαννίδης, θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.


Οι τρεις υποψήφιοι επελέγησαν έπειτα από συνεντεύξεις που έδωσαν στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, ενώ εκτός της τελικής τριάδας έμεινε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Δημοσθένης Δασκαλάκης.


Εάν στις εκλογές της Παρασκευής δεν συγκεντρώσει κανένας από τους τρεις υποψηφίους το 50%+1, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους το Σάββατο.


Η θέση του πρύτανη του ΕΚΠΑ χήρεψε έπειτα από πέντε μόλις μήνες λόγω της εκλογής του πρύτανη, Θόδωρου Φορτσάκη, στη Βουλή.


Η διαδικασία της εκλογής του νέου πρύτανη γίνεται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4009, ο οποίος τελεί υπό κατάργηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε στις προγραμματικές του δηλώσεις την κατάργηση του θεσμού του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Όπως, πάντως, τόνισε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα» ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, «ο νόμος αντικαθίσταται με νόμο. Μέχρι τότε τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση τον νόμο που ισχύει».

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 188 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»