ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:08:37μ.μ.
23
Απριλίου

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Ramstein Dust II 2021»

Κατηγορία Ελλάδα

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 και F-4

Oλοκληρώθηκε στην αεροπορική βάση (Α/Β) Λάρισας η άσκηση «Ramstein Dust II 2021» η οποία διήρκεσε από τις 12 έως τις 22 Απριλίου. Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση στην προετοιμασία και εκτέλεση μετακίνησης και ανάπτυξης του Deployable Air Command and Control Centre (DACCC) του ΝΑΤΟ από την Α/Β Poggio Renatico της Ιταλίας, καθώς και η πραγματοποίηση Διοίκησης και Ελέγχου μέσω διασύνδεσης και συνεργασίας με τα μέσα Αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

 

Η ΠΑ συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 και F-4 και ανάλογο προσωπικό, ενώ οι αποστολές διεξήχθησαν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο με τη συμβολή του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων καθώς και των 1ου και 2ου Αεροπορικού Ελέγχου Μέσων Αεράμυνας – Κέντρου Σύνθεσης και Παραγωγής Αεροπορικής Εικόνας.

 

Στο πλαίσιο της άσκησης, την αεροπορική βάση επισκέφθηκαν ο διοικητής USAFE και Allied Air Command, πτέραρχος Jeffrey L. Harrigian και ο διοικητής του Deployable Air Command and Control Centre (DACCC) του ΝΑΤΟ, Major General Gabellini Claudio όπου περιηγήθηκαν στους χώρους ανάπτυξης του NATO Deployable Air Control Center Recognized Air Picture Production Center Sensor Fusion Post (DARS) και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της άσκησης από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Περαιτέρω ο διοικητής του DACCC, επισκέφθηκε τη 10η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (10η ΜΣΕΠ), όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής επισμηναγός Χαράλαμπος Φιλιππίδης.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»