Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Σεπτεμβρίου

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη συνεκπαίδευση τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας

Κατηγορία Ελλάδα

Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας 2021.

 

Συνεκπαίδευση μεταξύ τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης, στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.

 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ) και 10 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας.

 

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων εντός αστικού περιβάλλοντος, παροχή Α’ βοηθειών πεδίου μάχης, καθώς και καταρριχήσεις από εκπαιδευτικό πύργο και ελικόπτερο.

 

Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας 2021 μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, και αποσκοπούν στην επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, καθώς και στην προβολή τόσο των δυνατοτήτων όσο και του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 87 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)