Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Δεκεμβρίου

Επέτειος Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα με περισσότερους από 3.500 αστυνομικούς επί ποδός

Κατηγορία Ελλάδα

Τεταμένο το κλίμα και ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα διατεθούν στα μέτρα τάξης ενόψει των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Ήδη έχουν εξαγγελθεί καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες τόσο στις 12:00 το μεσημέρι όσο και στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια και στα Εξάρχεια, στο σημείο που ο 16χρονος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του πρώην πλέον ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ., Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη δεκάδων διμοιριών από αστυνομικούς της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ σε σημεία «κλειδιά», ενώ περίπου 800 αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά θα εποπτεύουν και θα ελέγχουν όσους κρίνονται ύποπτοι. Σε ετοιμότητα θα είναι τα υδροβόλα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., οι γνωστοί πλέον «Αίαντες», για να παρέμβουν σε τυχόν εκτεταμένα επεισόδια, ενώ διακριτική αστυνομική επιτήρηση θα υπάρχει γύρω από το ΕΜΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο κ.ά. ιδρύματα.


Από νωρίς το πρωί drones και ελικόπτερο θα δίνουν «ζωντανή» εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία για ομάδες κουκουλοφόρων που θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια ως «απάντηση» στον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από σφαίρα αστυνομικού, ένα 24ωρο πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Ήδη το βράδυ της Δευτέρας (5/12) είχαμε ένταση στα Εξάρχεια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικές δυνάμεις, με απολογισμό δύο καμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα από βόμβες μολότοφ.

 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι επί ποδός θα βρίσκεται και η Τροχαία, προχωρώντας σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 37 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)