Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Μαρτίου

"Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες»

Κατηγορία Ελλάδα

Ομιλία του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σ/ν του Υπουργείου Υγείας «Για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και τη μεταμόσχευση οργάνων».



Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας ότι «συζητάμε αυτό το σ/ν σε μια περίοδο μεγάλου πόνου όπου κάθε Έλληνας αισθάνεται ότι στο μοιραίο αυτό τρένο θα μπορούσε να βρίσκεται και το δικό του παιδί. Δυστυχώς κύριοι υπουργοί, αν και κυβερνάτε εδώ και τέσσερα χρόνια , δεν έχετε την πολιτική γενναιότητα να αναγνωρίσετε ότι σε αυτό το δραματικό γεγονός, κατεδαφίστηκε η μεγάλη εικόνα που επιχειρήσατε να δημιουργήσετε, μέσα και από τα “Πετσωμένα”, στην πλειοψηφία τους, ΜΜΕ, προκειμένου να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι όλα είναι καλά. Ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Καραγιάννης, διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό, εδώ στη Βουλή και στη διαπασών, ότι υπάρχει ασφάλεια στα τρένα. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ολοένα βγαίνουν στο φως, νέα στοιχεία για τις παραλείψεις της κυβέρνησης και σύντομα θα γίνουν γνωστές οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος, όπως τι ακριβώς μετέφερε το περίφημο εμπορικό τρένο ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός και ποιοι τον εμπαίζουν.


Αναφερόμενος στο επίδικο νομοσχέδιο, ο κ. Κουρουμπλής αναρωτήθηκε γιατί με τόσα προβλήματα στο χώρο της υγείας, η κυβέρνηση επέλεξε να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Παίδων και την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας, η οποία αποτελεί παράδειγμα, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της και τόνισε ότι οφείλονται ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, στον Σύλλογο Γονέων « Η Φλόγα» και σε όλους τους ιδιώτες οι οποίοι συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτής της τόσο υψηλών προδιαγραφών Μονάδας.


Χαρακτήρισε λάθος την μετατροπή των Ογκολογικών Τμημάτων του Νοσοκομείου από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, το οποίο δεν θα έχει πλέον αυτοτέλεια εφόσον θα έχει διοικητικές, οικονομικές και στελεχιακές εξαρτήσεις από άλλα νοσοκομεία και ανέδειξε την ανάγκη διεύρυνσης του ορίου ηλικίας των ασθενών του Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο δεν θα πρέπει να δέχεται μόνο παιδιά αλλά και εφήβους. Επίσης επεσήμανε την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και την αμετροέπεια με την οποία η κυβέρνηση απευθύνεται στον ελληνικό λαό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δρομολογείται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καθώς το Υπουργείο ζήτησε εγγράφως, τη μετακίνηση τριών γιατρών, στο Νοσοκομείο Παίδων Αθήνας.


Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη σημασία της πρόληψης που είναι και ο στόχος κάθε ολοκληρωμένου εθνικού συστήματος υγείας, ο πρώην Υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση σε όλη τη χώρα και την επιβάρυνση των Νοσοκομείων, παρά τις διαβεβαιώσεις για προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια. Αναφερόμενος στη Δυτική Αθήνα όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση του πληθυσμού της, ρώτησε χαρακτηριστικά «πόσοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στελέχωσαν τις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Αγία Βαρβάρα, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στο Ίλιον;»


Για το θέμα των μεταμοσχεύσεων, υποστήριξε την ανάγκη εξεύρεσης κοινής γραμμής, με στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας της δωρεάς οργάνων σώματος, μέσω κοινωνικής διαφήμισης αλλά και οργάνωσης των συντονιστών στις ΜΕΘ, οι οποίοι θα επικοινωνούν στους συγγενείς την αξία αυτής της δωρεάς, ώστε να καταφέρει η χώρα μας να φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.


Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην υπουργός υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ, ειδικά τώρα που η χώρα είναι σε κανονικότητα και δεν περιορίζονται οι προσλήψεις, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι Έλληνες πολίτες.



Το link της ομιλίας εδώ:

 

 


https://www.youtube.com/watch?v=YJcjwtspgAE

 

Διαβάστηκε 22 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)