ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:56:55μ.μ.
09
Νοεμβρίου

ΕΣΗΕΑ: Το φαινόμενο της κατάργησης των συνεντεύξεων τύπου των Υπουργών

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΣΗΕΑ: H ενημέρωση των συναδέλφων, που παραδοσιακά γινόταν στα newsroom των Υπουργείων πλέον δεν γίνεται

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει με ανησυχία ότι το φαινόμενο της κατάργησης των συνεντεύξεων τύπου των Υπουργών, που εμφανίστηκε ως αναγκαιότητα, με αφορμή την πανδημία του covid-19, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός ατόμων σε κλειστούς χώρους, συνεχίζεται και μετά την άρση των περιορισμών.

 

Συγκεκριμένα, παρότι μετά την πανδημία του κορονοϊού η πλειονότητα των δραστηριοτήτων έχει επανέλθει, με απογοήτευση επισημαίνουμε ότι η ενημέρωση των συναδέλφων, που παραδοσιακά γινόταν στα newsroom των Υπουργείων πλέον δεν γίνεται, ή δεν γίνεται με την ίδια συχνότητα, γεγονός που πλήττει άμεσα την πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

 

Οι συνάδελφοι, που καλύπτουν τα σχετικά ρεπορτάζ, αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματός τους ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, αφού πολλοί υπουργοί επιλέγουν πλέον τα διαγγέλματα και τις ανακοινώσεις από τηλεοράσεως, χωρίς να δέχονται ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο αποκατάστασης των πραγμάτων στην προ κορονοϊού εποχή και τη σταδιακή επαναδραστηριοποίηση των ατόμων σε όλους τους τομείς, ζητεί από τους αρμοδίους να αντιμετωπίσουν το θέμα προτού πληγεί ανεπανόρθωτα το δικαίωμα της κοινής γνώμης στην ενημέρωση.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 50 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»