Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Δεκεμβρίου

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που νόθευε καύσιμα στη Βόρεια Ελλάδα

Κατηγορία Ελλάδα

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα που νόθευε καύσιμα. Τα επτά μέλη της εισήγαγαν διαλύτες από τη Βουλγαρία, τους οποίους στη συνέχεια ανακάτευαν με καύσιμα και τα διέθεταν μέσω πρατηρίου στην ευρύτερη περιοχή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι μέλη της ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο, για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών, ενώ οι διαφυγόντες φόροι, δασμοί και λοιπές επιβαρύνσεις υπολογίζονται σε 26.932 ευρώ. Κατασχέθηκαν 26.100 λίτρα καυσίμων.

 

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) και τις Τελωνειακές Αρχές Προμαχώνα και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021, η συγκεκριμένη ομάδα εισήγαγε οργανικούς διαλυτές μέσω δύο εταιρειών με έδρα τη Βουλγαρία. Έπειτα, τους μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, όπου αναμείγνυε τους διαλύτες με καύσιμα σε ειδικές δεξαμενές που υπήρχαν στο χώρο και τέλος μεταφόρτωνε το μείγμα σε βυτιοφόρο και στη συνέχεια εφοδίαζε πρατήριο υγρών καυσίμων.

 

Η αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, με τη συνδρομή αρμόδιας Χημικής Υπηρεσίας και Τελωνειακής Αρχής της Βορείου Ελλάδος, κατά τη στιγμή που οι δράστες πραγματοποιούσαν μετάγγιση του μείγματος από βυτιοφόρο στις δεξαμενές του πρατηρίου καυσίμων.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 123 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)