ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 10:03:09μ.μ.
21
Μαΐου

Ευρωεκλογές – Επιστολική ψήφος: Έχουν ήδη ψηφίσει 14.950 Έλληνες

Κατηγορία Ελλάδα

«Η επιστολική ψήφος διεξάγεται αυτή τη στιγμή με έναν άψογο τρόπο», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής των ενδιαφερομένων να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, η διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση που αφορά στην αποστολή των φακέλων επιστολικής ψήφου στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους.

 

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τρίτη ο Νάσος Μπαλέρμπας, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα που αφορούν τις ευρωεκλογές και ιδιαίτερα την επιστολική ψήφο. Όπως εξήγησε, από τους περίπου 202.500 εκλογείς που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολή, οι 14.950 έχουν ήδη ψηφίσει και αποστείλει τον φάκελο με την ψήφο τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είπε, όλες οι απαντητικές επιστολές με τις ψήφους συγκεντρώνονται και φυλάσσονται στο Περιστέρι, όπου το πρωί της Κυριακής, επιτροπές με δικαστικούς, θα παραλάβουν κάλπες με τις επιστολικές ψήφους και αυτές θα μπουν κανονικά στην καταμέτρηση των ψήφων.

 

Απαντώντας σε ερωτήματα για τα προβλήματα που έχουν καταγγείλει εκλογείς, σχετικά με την παραλαβή του φακέλου με το υλικό, που απεστάλη από το ΥΠΕΣ μέσω των ΕΛΤΑ και μιας ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, ο κ. Μπαλέρμπας ανέφερε ότι από το σύνολο των 202.500 είναι λιγότερες από 100 οι περιπτώσεις που δεν έχουν παραλάβει οι ψηφοφόροι τους φακέλους τους.

 

«Σήμερα, έχουν ήδη κατανεμηθεί όλοι οι εκλογείς σε περίπου 19.380 εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα. Στους καταλόγους αυτούς υπάρχουν και όσοι έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο με την ένδειξη «Τ» δίπλα στο όνομα τους και έτσι δεν θα τους επιτρέπεται να ψηφίσουν σε κάποιο εκλογικό τμήμα. Θα υπάρχει και η ένδειξη «Ε» σε όσους έχουν επιλέξει να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, οι οποίοι επίσης δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, επομένως δεν υπάρχει θέμα για διπλοψηφίες», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ.

 

Ερωτηθείς για τη διαρροή των e-mail ψηφοφόρων και τις πληροφορίες για πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Μπαλέρμπας είπε ότι «δεν υπάρχει αναφορά για πρόστιμο, στο αρχική απόφαση που έχουμε στα χέρια μας», τονίζοντας ότι η διαρροή e-mail ψηφοφόρων, αφορά καταλόγους του 2023 και ότι αυτή «δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο και τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της επιστολικής ψήφου, για τους οποίους οι αιτήσεις άρχισαν μέσα στο 2024».

 

«Η επιστολική ψήφος διεξάγεται αυτή τη στιγμή με έναν άψογο τρόπο. Τα προσωπικά δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή και είναι ενδεικτικό ότι από το εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή στην επιστολική ψήφο τριπλάσιοι πολίτες από όσους ήταν στις εθνικές εκλογές του 2023», σημείωσε. Τέλος, επεσήμανε ότι «Δεν έγινε κάποια διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Αστυνομίας. Ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δεν υπήρξε παραβίαση δεοδμένων», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω καταγγελία, την οποία, όπως ανέφερε, προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν, δίχως να υπάρχουν στοιχεία, βουλευτές και κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

https://www.ant1news.gr/news

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 19 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»