×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Σεπτεμβρίου

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για την αυλαία της ΔΕΘ

Κατηγορία Ελλάδα

Ενισχυμένα είναι τα μέτρα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, σωματείων και φορέων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη.

 

Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι πορείες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, γύρω από το ΑΠΘ κ.α. Από αέρος θα παρακολουθεί τις πορείες ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.

 

 

Πού και πότε θα γίνουν κινητοποιήσεις

 

Ο «χορός» των κινητοποιήσεων ξεκίνησε χθες στις 6 το απόγευμα με την ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας. Για σήμερα, ανήμερα των εγκαινίων, έχουν προγραμματιστεί τέσσερα βασικά συλλαλητήρια από συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία και κινήματα.

 

Ειδικότερα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο 'Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Μισή ώρα αργότερα έχει προγραμματιστεί να γίνουν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα (6 το απόγευμα), δίνουν το ραντεβού τους στην Καμάρα πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Ξεχωριστό συλλαλητήριο, όπως έκαναν άλλωστε και πέρσι, θα πραγματοποιήσει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Το κάλεσμα που απηύθυναν οι εκπρόσωποί τους έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

 

 

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Στο μεταξύ, ήδη από το πρωί της Παρασκευής τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας, που θα ισχύσουν μέχρι τις 3 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους εξής δρόμους: Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Λεωφ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι την Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου κι από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη), Γρηγ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Προξένων (καθ' όλο το μήκος της), Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Κασσάνδρου (από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων) και Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Β. Γεωργίου). Επίσης, απαγορεύεται η στάση - στάθμευση στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία, καθώς επίσης στη Λεωφ. Νίκης.

 

Επιπλέον, τα μέτρα της Τροχαίας από αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι παίρνουν τη μορφή του ολικού αποκλεισμού του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πιο ειδικά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Λεωφ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφ. Νίκης (καθ' όλο το μήκος της), Κουντουριώτη (καθ' όλο το μήκος της), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Κασσάνδρου (καθ' όλο το μήκος της), Προξένων (καθ' όλο το μήκος της), Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή (καθ' όλο το μήκος της) και Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη).

 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, εναλλακτικά, από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται (από ανατολικά προς δυτικά) μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λεωφ Νίκης (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)