ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 10:55:11π.μ.

banner468x60

12
Ιανουαρίου

«Je Suis Charlie» φώναξε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορία Ελλάδα

Ομόφωνα καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την πρόσφατη επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo και την καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων ελευθεριών.

Κατά τη σημερινή διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι και αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος για την καταδίκη τους.


«Η επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων. Υπ’ αυτήν την έννοια είμαστε Charlie» ανέφερε κατά την εισήγησή του στο Σώμα ο Βοηθός Περιφερειάρχη για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις, Κωνσταντίνος Καρπέτας, και συμπλήρωσε «Η Ευρώπη προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του απόλυτου τρόμου και τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη βία να περιορίσει την ελευθερία του λόγου. Η αλληλεγγύη μας θα αποδείξει στους δολοφόνους και στους επίδοξους μιμητές τους, ότι δεν θα υποκύψουμε στον τρόμο που σπέρνουν».


O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθύμισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, έγκαιρα, πολύ πριν τα συμβάντα του Παρισιού, έχει συντάξει και εγκρίνει Σχέδιο Δράσης κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας.


«Πρέπει να ξεπεράσουμε το φόβο και να τον αντικαταστήσουμε με ελπίδα. Να μην υποκύψουμε στο μίσος, να μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει. Να καταδικάσουμε κάθε πράξη τρομοκρατίας που απειλεί τις ελευθερίες μας, τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση, τον πολιτισμό και τις αξίες μας. Και βέβαια να μην πέσουμε στην παγίδα μόνο της καταδίκης. Αν κατανοήσουμε τα λάθη θα αναδειχθούν οι λύσεις, αλλιώς θα αναπαράγονται μόνο αδιέξοδα» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»