ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 4:42:14μ.μ.
01
Σεπτεμβρίου

Γεωργία Μπίκα – Δάκρυσε έξω από τον Άρειο Πάγο: Ευχαριστώ για τη στήριξη, θα το πάω μέχρι τέλους, τα στοιχεία τα έχω

Κατηγορία Ελλάδα

Με δάκρυα στα μάτια έφυγε από τον Άρειο Πάγο περίπου στις 12:30 την Πέμπτη (1/9) η Γεωργία Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, έφτασε στον Άρειο Πάγο.

Η 24χρονη εμφανίστηκε στα δικαστήρια έχοντας στο πλευρό της τον συνήγορό της Νίκο Διαλυνά για να ζητήσει να γίνει αναίρεση του βουλεύματος που απάλλαξε τον άνδρα, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της.


Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν νεαρά κορίτσια και γυναίκες που πήγαν εκεί για να στηρίξουν τη Γεωργία με την παρουσία τους κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, κάνοντας την 24χρονη να συγκινηθεί.

 

Η Γεωργία Μπίκα πλησίασε τις γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο και τις αγκάλιασε.

 

«Μπάτσοι, αφεντικά, δικαστική αρχή, όλοι μαζί ξεπλένουν τον κάθε βιαστή. Με την Γεωργία είμαστε μαζί» έγραφε πανό που κρατούσαν οι αλληλέγγυες από την ομάδα ενάντια στην πατριαρχία.

 

«Όχι στη συγκάλυψη. Με τη Γεωργία ως τη δικαίωση» ανέφεραν μερικά από τα πλακάτ.

 

Γεωργία Μπίκα: Το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται


«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος» τόνισε η Γεωργία Μπίκα.

 

«Πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όσα μέσα μέχρι τέλους» σημείωσε.

 

«Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου» είπε κλείνοντας.

 

Νίκος Διαλυνάς: Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς

 

Ο συνήγορος της Γεώργιας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς ανέφερε πως στην αίτηση αναίρεσης δίνουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

 

«Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας» σημείωσε ο δικηγόρος τονίζοντας πως υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό».

 

«Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας» υπογράμμισε.

 

Δείτε το βίντεο του Newsbeast

 

 

 

https://www.youtube.com/channel/UCkfQzn6AmOxzO9Kzrlj6FSQ

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 67 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»