ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:13:33μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
10
Ιουλίου

Ηράκλειο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Κατηγορία Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με μικρές εστίες φωτιάς έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που παρέμειναν στο εργοστάσιο στρωμάτων και λευκών ειδών της οικογένειας Βατσινά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Τυλίσου,

που το απόγευμα της Κυριακής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι τώρα έγινε παρανάλωμα του πυρός.

 

Είκοσι έξι πυροσβέστες με δέκα οχήματα παρέμειναν στο σημείο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω των εύφλεκτων υλικών, που περιείχαν μέσα οι αποθήκες του εργοστασίου, συνεχώς “ξεπηδούσαν” μικρές εστίες φωτιάς, σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Η φωτιά, που ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, άφησε πίσω της στάχτη και αποκαΐδια, αφού έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

 

Οι πυροσβέστες πραγματικά κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί και σε παρακείμενες επιχειρήσεις, καθώς τα εύφλεκτα υλικά, βοηθούσαν στην επέκταση της πύρινης λαίλαπας με γρήγορο ρυθμό.

 

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης ρίχτηκαν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ τους συναδέλφους τους του Ηρακλείου συνέδραμαν δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου και του Ρεθύμνου.

 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν αμέσως το σημείο για προληπτικούς λόγους, ενώ υδροφόρες, μηχανήματα και διάφορα άλλα μέσα εστάλησαν στο ΒΙΟΠΑ Τυλίσου από τους δήμους Ηρακλείου και Αρχανών Αστερουσίων μετά από σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου.

 

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκαν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ με όποιο μέσο μπορούσαν συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και εθελοντές.

 

Από την πρώτη στιγμή στον χώρο του εργοστασίου βρέθηκαν και εργαζόμενοι της επιχείρησης που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 416 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»