ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:36:49μ.μ.
06
Φεβρουαρίου

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια στην Εύβοια – Κλειστή η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας

Κατηγορία Ελλάδα

Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες

 

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, ενώ από χθες «χτύπησε» και το λεκανοπέδιο της Αττικής ντύνοντας πολλές περιοχές στα λευκά. Το κύμα χιονιά που σαρώνει τη χώρα δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν έναν νέο κύκλο χιονοπτώσεων μέχρι το μεσημέρι. Εκτός από την Αττική και τη Βοιωτία πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από χθες και στην Εύβοια.

 

Σύμφωνα με το evima.gr, πολλές περιοχές του Νομού έχουν θαφτεί στο χιόνι. Το νέο κύμα κακοκαιρίας έφτασε με «άγριες» διαθέσεις, ασπρίζοντας τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως φαίνεται και σε βίντεο από το επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή των Κριεζών. Αξίζει να σημειωθεί πως κλειστή για τους οδηγούς είναι η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας ακόμα και για τους οδηγούς με αλυσίδες.


Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες


O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπάνος μιλώντας στο evima.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια τόνισε πως η νύχτα είναι δύσκολη, καθώς θα υπάρξει έξαρση των φαινομένων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. «Έντονη χιονόπτωση πλήττει τη Στερεά Ελλάδα και κυρίως την Εύβοια από το βράδυ της Κυριακής. Σε διάφορα σημεία του Νομού βρίσκονται επί ποδός 170 μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να κρατήσουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι ανοιχτό. Ωστόσο, θερμή παράκληση στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αλυσίδες» ανέφερε. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισήμανε ακόμη πως, «τις επόμενες ώρες αναμένουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα έχει έντονα φαινόμενα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ανασυντάσσουμε δυνάμεις και προετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο γύρο χιονοπτώσεων».

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 28 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»