ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:51:59π.μ.
08
Ιανουαρίου

Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων αύριο Δευτερά, παρά τις ανησυχίες λόγω της έξαρσης γρίπης και κορονοϊού

Κατηγορία Ελλάδα

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες και οι οδηγίες των γιατρών

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου εν μέσω της έξαρσης της γρίπης και του κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στα φάρμακα.

 

Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση στους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι όταν εμφανίζουν συμπτώματα ή αδιαθεσία, και να τα υποβάλουν σε εξετάσεις.


Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, όπου ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

 

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 24 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»