ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 - 7:38:25π.μ.

banner468x60

09
Μαΐου

Κυκλώματα πλουτίζουν στην Ειδομένη

Κατηγορία Ελλάδα

Κυκλώματα διακινητών επιχειρούν καθημερινά να μεταφέρουν δεκάδες πρόσφυγες στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία προκειμένου να τους περάσουν στο σερβικό έδαφος έναντι αδράς αμοιβής και βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή τους.

Η... ταρίφα ανά κεφάλι είναι στα 800 ευρώ και δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν κάθε μέρα να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

 

Μόνο το τελευταίο διήμερο οι Αρχές της ΠΓΔΜ εντόπισαν τρία φορτηγά στα οποία επέβαιναν 57, 29 και 3 πρόσφυγες αντίστοιχα, όπως αναφέρει το Έθνος.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις οι πρόσφυγες προέρχονταν από τον καταυλισμό της Ειδομένης και πέρασαν τα σύνορα από περάσματα με τη βοήθεια των κυκλωμάτων.

 

Πηγές από την ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι ο καθένας είχε καταβάλλει το ποσό των 800 ευρώ στους διακινητές για να τους περάσει σε περιοχή των συνόρων της ΠΓΔΜ με τη Σερβία.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις οι συλληφθέντες πρόσφυγες οδηγήθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ στο κέντρο του Βίνογιουγκ στη Γευγελή.

 

Στην πραγματικότητα όσοι εντοπίζονται οδηγούνται από τις αρχές της ΠΓΔΜ στη συνοριακή γραμμή και με τη βία υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

 

Ορισμένοι πρόσφυγες επιχειρούν με τη βοήθεια κυκλωμάτων να κινηθούν και μέσω Αλβανίας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 100 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»