ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023 - 10:51:46π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
30
Ιουλίου

Κύμα μαζικών παραιτήσεων από το στρατό

Κατηγορία Ελλάδα

Σε μαζικές παραιτήσεις εξωθούνται εκατοντάδες ένστολοι μετά και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Το επίμαχο άρθρο 221 που προβλέπει σημαντικές περικοπές στα εφάπαξ των στρατιωτικών και το οποίο είχε γίνει αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ του κλάδου και του αρμόδιου υπουργείου για να υποστεί βελτιώσεις, όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά αυστηροποιήθηκε.

 

Το άρθρο αρχικά προέβλεπε ως χρονικό όριο την 1η Ιανουαρίου, ενώ μετά την επαναδιατύπωσή του αυτό φαίνεται ότι άλλαξε, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Οκτωβρίου.

 

Το γεγονός αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει άμεσα κύμα μαζικών παραιτήσεων, ώστε να διασφαλιστούν τα εφάπαξ με τα παλαιά δεδομένα και να γλιτώσουν το νέο «τσεκούρι», που σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%.

 

Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης που βρίσκεται από χθες στη Βουλή προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύει μεταξύ άλλων και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 292 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»