ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:35:46π.μ.
03
Δεκεμβρίου

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για τον πατέρα Αντώνιο και συνεργάτες του – Απαγορεύεται να πλησιάσουν τις δομές

Κατηγορία Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την Κιβωτό του Κόσμου σε όλα τα επίπεδα, με τις αρχές να «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά της ΜΚΟ, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται η δράση του πατέρα Αντωνίου και τουλάχιστον 10 συνεργατών του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί:

 

– Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία

– Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου

– Γνωστοποίηση για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις προς την οργάνωση

– Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο και των 11 εμπλεκόμενων προσώπων.

 

 

Απαγορεύεται να πλησιάσουν τις δομές


Παράλληλα, την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την «Κιβωτό του Κόσμου» για λόγους προστασίας των ανήλικων αποφάσισαν με διάταξή τους οι εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

 

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αυτεπαγγέλτως προχώρησαν στην κίνηση αυτή, που αφορά εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και τρία ακόμα πρόσωπα, για λόγους προστασίας των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

 

Με βάση αυτήν τη διάταξη απαγορεύεται στα τέσσερα πρόσωπα να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την «Κιβωτό του Κόσμου».

 

H εισαγγελική διάταξη ισχύει για ενενήντα μέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορά τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών.

 

Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

 

«Με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»


«Δεν περίμενα μετά από τόσο προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές θα εμφανιστώ αμέσως.

 

Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες», φέρεται να είπε ο πατέρας Αντώνιος σε δικούς του ανθρώπους σύμφωνα με το STAR.

 

Όσον για την πρεσβυτέρα, η οποία έδειξε σήμερα τον εκνευρισμό της μπροστά στις κάμερες, εκείνη απαντούσε πως: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου».

 

 

https://www.star.gr/

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 35 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»