ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 7:50:49μ.μ.

banner468x60

29
Νοεμβρίου

Κιβωτός του Κόσμου: Τι ψάχνει η Οικονομική Αστυνομία στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του

Κατηγορία Ελλάδα

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Αρχές συγκέντρωναν στοιχεία για τη χρήση ακινήτων όπως π.χ. η μεζονέτα στη Ραφήνα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η έρευνα των Αρχών για τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και προσωπικά του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας του Σταματίας Γεωργαντή. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) έγινε ταυτόχρονη έφοδος κλιμακίων της Οικονομικής Αστυνομίας σε κτίρια των δομών, αλλά και στα σπίτια που ανήκουν ή χρησιμοποιούνταν από τον κληρικό και την τέως πρόεδρο του Δ.Σ. της ΜΚΟ. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Αρχές συγκέντρωναν στοιχεία για τη χρήση ακινήτων όπως π.χ. η μεζονέτα στη Ραφήνα που ανήκει στην «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά φαίνεται να χρησιμοποιούνταν από τον από πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του.

 

Ανάλογες πληροφορίες έχουν φτάσει και για τη χρήση πολυτελών τζιπ –που προφανώς δηλώνονταν κι αυτά για λογαριασμό της ΜΚΟ- για τις μετακινήσεις του κληρικού, της Σταματίας Γεωργαντή και άλλων στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου» που φέρονται να ζούσαν κι αυτά πολυτελή βίο και βρίσκονται υπό τον έλεγχο τόσο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος όσο και της Οικονομικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της άρσης τραπεζικού απορρήτου, με δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να έχουν διαβιβάσει ήδη στοιχεία για τους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του. Κατά πληροφορίες εντοπίστηκαν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα για το εάν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, γι’ αυτό και διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων του ιδρυτή της ΜΚΟ, της 86χρονης μητέρας του και της τέως προέδρου του Δ.Σ., Σταματίας Γεωργαντή, ενώ στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και τυχόν επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν.

 

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις λογαριασμοί (σ.σ. κοινοί ή προσωπικοί), ενώ αναμένονται απαντήσεις και από τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η απόφαση για τη δέσμευση δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς κρίθηκε πως μία τέτοια κίνηση, θα δυσχέρανε τη λειτουργία των δομών και το έργο που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

 

Να σημειώσουμε ότι η έρευνα των Αρχών αφορά ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 16 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»