Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Αυγούστου

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Κατηγορία Ελλάδα

«Δεν στοχοποιούμε τα νησιά»


«Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά, δεν στοχοποιούμε τα νησιά» σημείωσε εξηγώντας: «Στη Μύκονο είχαμε συνέχεια νέες συρροές. Όταν επιβάλαμε τα μέτρα οι συρροές αυτές άρχισαν να στεγανοποιούνται και υπήρξε σταθεροποίηση και μικρή μείωση των κρουσμάτων. Εμείς δε βάζουμε μέτρα επειδή θέλουμε να τα βάλουμε. Κάθε Πέμπτη υπάρχει ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων μέτρων, αλλά είναι κάτι που απευχόμαστε. Στόχος είναι να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι, να υπάρξουν λιγότεροι διασωληνωμένοι και λιγότεροι θάνατοι».

 

«Συζητείται το ενδεχόμενο να γυρνούν οι τουρίστες από τα νησιά με υποχρεωτικό rapid test» είπε.

 

«Καθημερινά σε δύο συσκέψεις βλέπουμε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Έχουμε τα στοιχεία ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει. Αυτά τα στοιχεία αξιολογούνται και αυτό θα συμβεί και τώρα» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Μιλώντας για τα προγνωστικά μοντέλα που κάνουν λόγο για «εκτόξευση» κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: «Δεν θέλω να μπω στην ανάλυση των προγνωστικών μοντέλων. Σέβομαι την ερευνητική προσέγγιση του καθενός. Εμείς κινούμαστε με βάση τις προτάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο κρατικός μηχανισμός είναι προετοιμασμένος από την αρχή της πανδημίας για οτιδήποτε. Εφόσον κληθούμε να εφαρμόσουμε συγκεκριμένες πολιτικές ελέγχου, είμαστε έτοιμοι».

 

Στις 1.584 πυρκαγιές μόνο τον Ιούλιο


Εστιάζοντας στη δύσκολη κατάσταση με τον καύσωνα και τις πυρκαγιές στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι «Υπάρχει αυτή η κατάσταση μέχρι την Παρασκευή με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το μεγάλο στοίχημα θα ξεκινήσει την επομένη που θα υπάρχει έντονη ξηρασία και σε συνδυασμό με ανέμους θα μπορεί να επεκταθεί μια φωτιά πολύ γρήγορα. Όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή και συναγερμό».

 

«Μας ανησυχούν οι πυρκαγιές. Τον Ιούλιο είχαμε 1.584 σε ένα μήνα. Το 2019 ήταν 953. Συνεχίζεται το ανακριτικό έργο, μας απασχολεί η Αχαΐα γενικά γιατί είχαμε τρεις μεγάλες φωτιές. Η πυρκαγιά στη Ζήρια ήταν η δυσκολότερη που είχα κληθεί να αντιμετωπίσω στη θητεία μου. Φοβηθήκαμε ότι η φωτιά θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα» συμπλήρωσε.

 

«Μονόδρομος η θωράκιση της χώρας από την κλιματική αλλαγή»

 

«Είναι μονόδρομος η ενίσχυση των πτητικών μέσων και του εργατικού δυναμικού. Οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Είμαστε στην απόλυτη κλιματική απορρύθμιση. Όλο αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο. 1,7 δις από ευρωπαϊκούς πόρους εγκρίθηκαν που αφορούν σε 4 άξονες δράσεων για τη θωράκιση της χώρας από την κλιματική αλλαγή. Μιλάμε για 39 παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών τα καινούργια Canadair που θα πάρουμε, οχήματα για την πυροσβεστική υπηρεσία, καινούργια ελικόπτερα, στοχευμένες προσλήψεις κλπ» δήλωσε κλείνοντας.

 

 

 

Πηγή:Newsbeast.gr.

 

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)